28.3 C
Σάμος
26/07/2025
Δήμος

Προϋπολογισμός 2018: Προγραμματισμός; Όραμα;

Περιγραφή εικόνας

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2017, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του δήμου Σάμου για το οικονομικό έτος 2018.

Είναι αδιανόητο για την “Ανατροπή” να συναινέσει στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, διότι ο όρος αυτός προϋποθέτει ότι η δημοτική αρχή  είναι γνώστης όλων των προβλημάτων της Σάμου, και κατά συνέπεια είναι σε θέση να μπορεί να οργανώσει και να θέσει τις ανάλογες προτεραιότητες.

Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του, που ψήφισαν τον προϋπολογισμό και άρα και την πολιτική του, είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός οράματος και προοπτικής για τον τόπο.

Εκτός πραγματικότητας, γιατί ακόμα δεν έχουν λυθεί προβλήματα καθημερινότητας και καλυτέρευσης της διαβίωσης σε αυτό τον τόπο. Θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης, επάρκειας και καταλληλότητας πόσιμου νερού, αγροτικής οδοποιίας, αποχετευτικού, μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργίας parking και παιδικών χαρών, ακόμα βρίσκονται σε μηδενική κατάσταση.

Εκτός οράματος, γιατί η δημοτική αρχή, ακόμα ίσως δεν έχει σκεφτεί, αλλά σίγουρα δεν έχει καταφέρει να φέρει την αλλαγή και αναβάθμιση αυτού του τόπου, και λειτουργεί όπως συντηρητικά λειτουργούσαν οι δήμοι πριν πολλά χρόνια.

Έναν τέτοιο προϋπολογισμό, προσκολλημένο στην νοοτροπία του παρελθόντος και όχι του μέλλοντος, η “Ανατροπή” τον καταψήφισε.

 

Related posts

Σάμος- Έρχεται διήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

admin

Πρόσκληση για Τακτική δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Ευχαριστίες για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

admin

Χρηματοδότηση για στατική ενίσχυση Δ.Σ. – Νηπιαγωγείο Βαθέος και Δ.Σ. Πυθαγορείου

admin

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin

«Απογοητευτική» η εικόνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, λέει η ΑΝΑ.Σ.Α

admin