23.9 C
Σάμος
25/08/2025
Σαμιακά

Πρόσκληση του ΕΚΣ σε σύσκεψη για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό

Περιγραφή εικόνας

 

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00, στο ΕΚ Σάμου

Σαν έτοιμοι από καιρό κυβέρνηση και εργοδοσία, αφού ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά ξεκινάνε νέο γύρο επίθεσης στην Κοινωνική Ασφάλιση. Έτσι, εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας ετοιμάζουν για ψήφιση το νομοσχέδιο που ανάβει το πράσινο φως στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης.

Ένα νομοσχέδιο που θα απαλλάσσει κράτος κι εργοδοσία από την υποχρέωσή τους στην Κοινωνική Ασφάλιση και θα ορίζει πώς θα τζογάρονται τα λεφτά μας για να κερδίζουν οι επενδυτές – ασφαλιστικές εταιρείες. Τρανταχτά παραδείγματα της ΑΣΠΙΣ και της Allianz (Αμερική) που εκατομμύρια ασφαλισμένοι επλήγησαν χάνοντας μέχρι και το δικαίωμα ασφαλισιμότητας και τους κόπους μιας ζωής αντίστοιχα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, καλεί τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα του νησιού, σε Σύσκεψη την Τετάρτη 21 Ιούλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ, έχοντας την πείρα των απεργιών και των κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, στη δουλειά, στη ζωή, στην υγεία και την ασφάλιση.

Δε θέλουμε να παραδώσουμε τους κόπους και τον ιδρώτα μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών.  Για εμάς τους εργαζόμενους, η ασφάλιση είναι δικαίωμα, όρος ζωής και αναπαραγωγής της εργατικής μας δύναμης. Μονόδρομος είναι η πάλη των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Να μη γίνουν τζόγος τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!

Related posts

Η «Nature’s Classroom Summer Camp» της Σάμου στην IP Exhibition της Αθήνας

admin

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του “BLUE STAR MYCONOS” τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

admin

Αναχώρηση του «Blue Star Mykonos» με καθυστέρηση

admin

Σάμος: Αντιδράσεις για τους αυστηρούς ελέγχους της ΕΛΑΣ – «Εγώ είμαι κύριοι ο κακοποιός, ξεπέρασα το όριο των ντεσιμπέλ κατά μία μονάδα»

admin

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς

admin

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Σάμου: Συλλυπητήριο Μήνυμα

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Φ. Παπαστάθη

admin

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

admin