09/06/2026
Σαμιακά

Σάμος: Διάσωση χουχουριστή από Θηροφύλακα

H κουκουβάγια ήταν παγιδευμένη σε συρματόπλεγμα.

 

Χουχουριστής: Ένα γλαυκόμορφο πτηνό της οικογενείας των Γλαυκιδών

Την Παρασκευή, 20/01/202) και ώρα 17:15 ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, Ηλίας Τσακουμάκης, κινούμενος κατά την υπηρεσία του στην περιοχή Ηραίον Σάμου εντόπισε ένα γλαυκόμορφο πτηνό (κουκουβάγια) χουχουριστή (Strix aluco), παγιδευμένο σε συρματόπλεγμα.

Ο Θηροφύλακας αφού απεγκλώβισε το τραυματισμένο πτηνό και έπειτα από υπόδειξη της ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) παραδόθηκε για άμεση φροντίδα στο Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας), το οποίο έχει τις εγκαταστάσεις του στο νησί.

Ο Χουχουριστής είναι γλαυκόμορφο πτηνό της οικογενείας των Γλαυκιδών, μία από τις κουκουβάγιες που απαντούν και στον ελλαδικό χώρο, με χαρακτηριστική φωνή. Στην Ελλάδα, απαντά σε δάση φυλλοβόλων, άλση, περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, χωριά και πόλεις. Προτιμά τα δάση με γέρικα δένδρα που έχουν κουφάλες για να φωλιάζει ή να κρύβεται.

 

Σάμος: Διάσωση χουχουριστή από Θηροφύλακα

 Πηγή: kynigesia.gr/

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Φωτιά στις φοιτητικές εστίες Καρλοβάσου: Καταστράφηκαν μηχανάκια

Κατασκήνωση «Παναγία του Κότσικα»: Ανοίγει τις πύλες της για τέσσερις περιόδους

Αναγνώριση της προσφοράς του Ιδρύματος Φίλων της Σάμου

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Το Ίδρυμα Φίλων της Σάμου επισκέφθηκε την Εθελοντική Πυροσβεστική Ομάδα Κοσμαδαίων

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό