21/08/2025
Σαμιακά

Σάμος: Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που αναλαμβάνουν την οδήγηση πυροσβεστικών οχημάτων ΟΤΑ α’ Βαθμού το 2024

Περιγραφή εικόνας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την έγκριση της κατ’ εξαίρεση οδήγησης και χειρισμού πυροσβεστικών οχημάτων από μέλη εθελοντικών οργανώσεων κατά την αντιπυρική περίοδο του 2024. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας και της ικανότητας άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα βασικά κριτήρια επιλεξιμότητας για την άδεια οδήγησης πυροσβεστικού οχήματος περιλαμβάνουν την ιδιότητα μέλους εθελοντικής οργάνωσης εγγεγραμμένης στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την κατοχή ισχύουσας άδειας οδήγησης αντίστοιχης κατηγορίας με το πυροσβεστικό όχημα.

Η διαδικασία έγκρισης περιλαμβάνει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία καθορίζονται ονομαστικά τα εγκεκριμένα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την οδήγηση των πυροσβεστικών οχημάτων των ΟΤΑ α’ βαθμού. Τα οχήματα πρέπει να πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις κυκλοφορίας και χρήσης.

Η έγκριση αφορά 23 εγκεκριμένα μέλη εθελοντικών οργανώσεων από τη Σάμο και την Ικαρία, συμπεριλαμβανομένων του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου Σάμου, της Εθελοντικής Ομάδας SOS Κοκκαρίου Σάμου και του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Related posts

Νοσοκομείο Σάμου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Φ. Παπαστάθη

admin

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

admin

Τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια προσφοράς του Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου

admin

“Αρχιπέλαγος”: Άμεσος Κίνδυνος Θανατηφόρων Ατυχημάτων στους κεντρικούς δρόμους Αγίου Κωνσταντίνου και Κάμπου Βουρλιωτών

admin

Άμεση κινητοποίηση του λιμενικού για σκάφος με εισροή υδάτων στη Σάμο

admin

Σάμος: Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου από θύμα του γυμνασιάρχη

admin

Επιστολή για τον βιολογικό της πόλης: “Ένας ντόπιος μου είπε: έτσι μυρίζει εδώ, θα το συνηθίσεις”

admin

Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι – Κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη

admin