23.9 C
Σάμος
28/05/2025
Σαμιακά

Σάμος: Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι αγρότες

Σε νέα κινητοποίηση καλεί ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος τα μέλη του στις 10:30 το πρωί της 17ης Ιανουαρίου έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος σε ανακοίνωση του αναγείρει :

17 Γενάρη δεν πάμε στα χωράφια μας! Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζήσουμε από τη δουλειά μας! Κόντρα στην ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής! Δίνουμε ραντεβού στις 10.30 το πρωί έξω από την Περιφέρεια στο Βαθύ.

Καλούμε κάθε αγρότη και αγρότισσα του νησιού, κάθε έναν από εμάς που κόπιασε φέτος να βγάλει τις ελιές του και απογοητεύτηκε λόγω ακαρπίας, κάθε έναν που ήρθε αντιμέτωπος με τις καιρικές συνθήκες και έτρεχε να σώσει τα αμπέλια του από τις αρρώστιες, κάθε έναν που πάσχισε να πουλήσει τα κηπευτικά του και να βγάλει το μέλι του, κάθε έναν που αντιμετώπισε καταστροφές από τα αγριογούρουνα, κάθε έναν που του φαίνεται δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις περικοπές στις επιδοτήσεις (όπως ορίζει και η νέα ΚΑΠ) και κάθε έναν που θέλει τον κόπο του να αμείβεται και να μην ψάχνει για δεύτερες και τρίτες δουλειές, να δώσει το «παρών».

Αυτή άλλωστε είναι και η απόφαση των μελών που συμμετείχαν σε δύο απανωτές γενικές συνελεύσεις το προηγούμενο διάστημα και κατέληξαν ότι μόνο αν κινητοποιηθούμε θα μπορέσουν να δοθούν λύσεις! Αποκούμπι μας ο Σύλλογος και ελπίδα μας οι κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας από τους αγρότες όπως αποφασίστηκε και στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 10/12.

Δράσεις του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα:
– Περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά για προετοιμασία της κινητοποίησης – Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα
– Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ – Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί
– Συμπαράσταση στο δικαστήριο για τον συνάδελφο που υπέστη ζημιές από τα αγριογούρουνα όταν αυτό οριστεί
– Συντονισμό με αγροτικούς συλλόγους του Βορείου Αιγαίου

ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!

Συμμετέχουμε μαζικά στην Κινητοποίηση! Ενημερώνουμε αγρότες και αγρότισσες κατά κύριο και μη, επάγγελμα να είναι εκεί!

Related posts

Το “San Nicolas” στη γραμμή Σάμου – Κουσάντασι

admin

Θερμή υποδοχή και τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Σάμου από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

admin

Ποτοκάκι Σάμου: Θρήνος για τον 39χρονο Θεσσαλονικιό που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τα ξημερώματα

admin

Είδη ασφαλείας για την προστασία της ακίνητης περιουσίας σας

admin

Ευτυχία Δήμου για την δράση ελέγχου σπίλων: “Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των Σαμίων – Για μένα η Σάμος είναι μία”

admin

Σάμος: Για πρώτη φορά ο Νομός μας σε Πανελλήνιο Ρυθμικής με το Dance Studio Χατζηνικολάου

admin

Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο

admin

Δις ισόβια στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Ιωάννη Κομμάτη – «Δικαιώθηκε η ψυχή του παιδιού μας» δηλώνει η οικογένεια

admin

Επιστολή Γ. Κυριαζή σε Θεοδωρικάκο-Κεφαλογιάννη: Σοβαρές δυσλειτουργίες στην υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

admin