06/05/2026
Σαμιακά

Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου – Εκδρομή στον Λιμνιώνα Μαραθοκάμπου

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου ‘Ο Ευπαλίνος’ σας προσκαλεί στην εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Λιμνιώνα Μαραθοκάμπου.

Αρχικά θα επισκεφτούμε το αγκυροβόλιο του Πολυκράτη, ένα φυσικό λιμάνι που δεν το πιάνει κανένας καιρός απ’ όπου και αν φυσάει. Θα δούμε τις δέστρες των πλοίων οι οποίες είναι λαξευμένες πάνω στην πέτρινη παραλία 2.500 ετών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό φυσικό παραλιακό σπήλαιο γνωστό ως «Βαθιά Σπηλιά» που βρίσκεται λίγο πιο πέρα.

Πρόγραμμα εκδρομής:

Στις 9:00 πμ θα δώσουμε ραντεβού στη παραλία του Λιμνιώνα (παραλιακό πάρκιν), έπειτα θα ξεκινήσουμε με τα πόδια για το αγκυροβόλιο (διάρκεια διαδρομής 15′). Η Επίσκεψη στο χώρο δεν θα ξεπεράσει τις 2 ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί η  επίσκεψη μας θα επιστρέψουμε και θα πάρουμε τα αυτοκίνητα μας και θα κατευθυνθούμε προς τη «Βαθιά σπηλιά», όπου σε λιγότερο  από 8 λεπτά θα έχουμε φτάσει.

  • Ημερομηνία: 15.10.2023.

  • Ώρα :  09:00, στη παραλία Λιμνιώνας (περιοχή Μαραθοκάμπου)

  • Ατομικός εξοπλισμός: ρούχα και παπούτσια για πεζοπορία, μαγιό, καπέλο αντηλιακό, σακίδιο, νερό, σνακ.

  • Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη του συλλόγου ή όχι.

  • Το κόστος συμμετοχής είναι στα  5 € για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου (παιδιά, νέοι έως 22 ετών και τακτοποιημένα οικονομικά μέλη συμμετέχουν δωρεάν).

  • Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2273052100, 6932728572.

  • Σας επισημαίνουμε ότι η περιοχή έχει καλά εστιατόρια και υπέροχες παραλίες για μπάνιο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νοσοκομείο Σάμου: Νέα μέτρα για επισκεπτήριο και συνοδούς – τι αλλάζει από σήμερα

9ος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»: Όλα τα αποτελέσματα του ημιμαραθωνίου και του Fun Race

Το Blue Star Myconos θα δέσει στη Μυτιλήνη- ακυρώνεται το δρομολόγιο της Δευτέρας για Βαθύ

Νωρίτερα φέτος οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – εντοπίστηκαν και στα νερά της Σάμου

Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Χώρα Σάμου στις 9 και 10 Μαΐου

Σάμος: Έφτασαν οι πρώτοι 150 Βρετανοί τουρίστες της Jet2 μετά από 8 χρόνια προσπαθειών