20/04/2025
Πολιτιστικά

Σπύρος Πετρουλάκης: Παρουσίαση του νέου του βιβλίου, «Κατά Ιωάννη» στη Σάμο

Ένα από τα σημαντικότερα εκδοτικά γεγονότα της χρονιάς θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Blue Style Resort στην περιοχή Γάγκου στην πόλη της Σάμου.

Ο γνωστός στο ευρύ κοινό συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης ,από το βιβλίο “Σασμός” το οποίο με μεγάλη επιτυχία μεταφέρθηκε στην τηλεόραση, θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο “Κατά Ιωάννη”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

“Ο Σταύρος Βεργάκης, ένας συντηρητής έργων τέχνης, αναλαμβάνει ν’ αναπαλαιώσει την εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, στην Ιερά Μονή Παναγιάς της Ακρωτηριανής στα Χανιά. Μια εικόνα θεωρητικά βλάσφημη, που κανείς δεν θα περίμενε να συναντήσει σ’ ένα μοναστήρι, η οποία, όμως, κρύβει μυστικά θαμμένα για έναν ολόκληρο αιώνα, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Πίσω στο παρελθόν, ο Ιωάννης, ένας νέος κι εξαιρετικά ταλαντούχος ζωγράφος, που έχει περιθωριοποιηθεί λόγω της αναπηρίας του, τόσο από την ίδια του την οικογένεια όσο και από την τοπική κοινωνία, είναι αφοσιωμένος στην τέχνη του προσπαθώντας να περάσει μέσω αυτής όλα όσα έχει στο μυαλό και στην καρδιά του. Ανάμεσα σε αυτά, ο έρωτάς του για μια νεαρή μουσουλμάνα, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πανέμορφου πίνακα, ο οποίος γεννά μίσος και θρέφει πάθη.

Η πλοκή είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο χρονικές περιόδους, αυτή του σήμερα κι εκείνη του 1900-1922, με τη δράση της αφήγησης να “τρέχει’ παράλληλα και με το παρελθόν να έρχεται να “δέσει” με το παρόν, έτσι ώστε πορευτούμε σταδιακά στην ολοκλήρωση μιας ιστορίας που έχει τις ρίζες της πολύ βαθύτερα απ’ όσο αρχικά φαντάζει.

Μια βαθιά συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία, που σίγουρα θα προβληματίσει και θ’ αγγίξει την καρδιά των αναγνωστών.”

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Κάτια Καλύβα. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου Γιάννης Μανδουραράκης ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς.

Η επιχείρησή Press & snack έχει επιλέξει να διοργανώνει όλες τις εκδηλώσεις στην περιοχή της Γάγκου.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία:

Όσο περνάει από το χέρι μας , προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ομορφιές μίας εκ των πιο αδίκως απαξιωμένων περιοχών της πόλης μας:

Της παραλίας της Γάγκου.

Και να είστε σίγουροι πως όσοι επιλέξετε να δώσετε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου, θα ενθουσιαστείτε και από αυτά που θα ακούσετε αλλά και από τη γοητεία του τοπίου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σπίτια όσων κατοικούμε στην πόλη της Σάμου.

 

Related posts

Λογικός Εκ Γενετής”: Η Κέλλυ Βουδούρη μας συγκινεί με το νέο της τραγούδι

admin

Διπλό Τεύχος-Ορόσημο για τον Απόπλου

admin

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδι» του Make A Wish για το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος!

admin

“Έχουμε όλες την ίδια ιστορία”- Tελευταία παράσταση 

admin

Το 11ο Σαμιακό Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα: Οι νικητές

admin

Εκδήλωση «Υπέρμαχος Στρατηγός, Υπέρμαχοι Αγωνιστές» στη Σάμο – Ένας φόρος τιμής στους ήρωες του 1821

admin

Σάμος 1821: Μια νέα ματιά στην Επανάσταση

admin

«Σύμφωνο Επιβίωσης» : Ο Κρόμπας και ο Ελευθερίου «εισέβαλαν» στο Γενικό Λύκειο Σάμου

admin

Συζήτηση για την Επανάσταση του 1821 στη Σάμο, με τους Χρίστο Λάνδρου και Δημήτρη Θρασυβούλου

admin