32.8 C
Σάμος
07/08/2025
Σαμιακά

Στέλιος Πέτσας για Σάμο : «Θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία»

Περιγραφή εικόνας

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ανέλυσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο ίδιος τόνισε ότι έως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα όλα τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά, ενώ προτεραιότητα έχει η Σάμος, η οποία φιλοξενεί πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Θα υπάρξει μια κλειστή δομή δυνατότητας φιλοξενίας 5000 ατόμων για να αντικαταστήσει αυτό το χάος» είπε συγκεκριμένα για τη Σάμο, το κλειστό κέντρο της οποίας αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χειμώνα, όπως είπε ο κ. Πέτσας. «Θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την «τραγική κατάσταση» στο νησί.

Σημείωσε ότι είναι ενήμεροι για τις κινήσεις της κυβέρνησης όλοι οι τοπικοί παράγοντες, περιφερειάρχης, δήμαρχοι και βουλευτές. «Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, μπορώ να ακούσω τις επιφυλάξεις για τα επόμενα βήματα, είμαι εδώ να τα συζητήσουμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ. «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου ώστε να δοθούν τα εύσημα σε όσες λειτουργούν σωστά και να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν παρασιτικά» είπε.

Παράλληλα, στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι περιλαμβάνονται η φύλαξη των συνόρων, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και οι αυξημένες επιστροφές μεταναστών.

«Στόχος μας είναι η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή 10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020.\

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Related posts

Ψιλή Άμμος: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 71χρονος

admin

Σάμος: Η ΕΛΜΕ απαιτεί διαλεύκανση και στήριξη των μαθητών για την υπόθεση του διευθυντή – «Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ασφάλειας»

admin

ΧΥΤΑ Σάμου: 11.407 ευρώ πρόστιμο για φωτιά σε απορρίμματα

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου αποκτά φυσίατρο

admin

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

admin

Ανοικτή Επιστολή του ΕΟΣ Σάμου προς την Πολιτεία: Άμεση παρέμβαση για τις καταστροφές των αμπελώνων από αγριογούρουνα

admin

Σύλληψη 61χρονου Ισλανδού στη μαρίνα Πυθαγορείου για ενδοοικογενειακή βία

admin

Ευεξία και Ευχαρίστηση: Ένας Οδηγός για μια Ισορροπημένη Ζωή

admin