22/09/2026
Πολιτικά

Στη Σάμο η Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ μετά την παραίτηση των δύο αναισθησιολόγων

NOSOKOMEIO 2

Νωρίτερα σήμερα, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), κ. Χρήστος Ροϊλός, συνομίλησε με τους δύο αναισθησιολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τις παραιτήσεις τους.

Η υποδιοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), κα. Μαρία Δίπλα, πρόκειται να επισκεφθεί τη Σάμο την Δευτέρα 8 Ιουλίου για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο νοσοκομείο του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα. Δίπλα θα έχει συναντήσεις με το ιατρικό προσωπικό και τη διοίκηση του ιδρύματος. Η επίσκεψη έρχεται μετά την παραίτηση δύο αναισθησιολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, μια εξέλιξη που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών, σε σχετική επιστολή προς τη διοικήτρια, αναφέρει ότι εάν οι ιατροί τηρήσουν τη νομιμότητα ως προς την εργασία τους, το νοσοκομείο θα πάψει να λειτουργεί ουσιαστικά. Αναφέρουν ότι οι ιατροί τηρούν το πρωινό ωράριό τους και υπερεφημερεύουν, και ζητούν να στελεχωθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτές και ιατρούς, αποφεύγοντας αναστατώσεις στη λειτουργία του με έγγραφα που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Τονίζουν ότι επί του παρόντος υπηρετούν μόνο δύο ιατροί αναισθησιολόγοι και εκφράζουν την απορία τους για το πώς το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Αγγέλη Αφροδίτη, τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό και τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Στην ανακοίνωση εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για τη συμπεριφορά της διοικήτριας του νοσοκομείου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «προσβλητική» και «απαξιωτική» προς τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος. Το ιατρικό προσωπικό αναφέρεται ότι οι δύο αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου εργάζονται με αυτοθυσία, υπερβαίνοντας τις προβλεπόμενες από το νόμο εφημερίες για να καλύψουν τις ανάγκες του μήνα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους αγριόχοιρους στη Σάμο

ΕΛ.Α.Σ.: Η Συντονιστική Επιτροπή στον Ν. Σάμου

Βασίλης Κικίλιας: Στο 60% η μείωση των ροών από τα τουρκικά παράλια

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Οργανωμένη αποχώρηση 223 ατόμων από τη Σάμο