20/11/2025
Πολιτικά

“Στη σεισμόπληκτη Σάμο της κυβερνητικής εγκατάλειψης, ψήφισε μόνο ένας στους τρεις συμπολίτες μας”

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Σάμου, Γιώργος Γαϊτάνης, προχώρησε σε σχόλιο αναφορικά για την συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές στο νησί της Σάμου. Το πρώτο του σχόλιο επικεντρώθηκε σε ένα ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί έντονα τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία γενικότερα: την τεράστια αποχή των ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι η δύναμη της Δημοκρατίας έγκειται στη συμμετοχή των πολιτών. “Χωρίς τη συμμετοχή, η δημοκρατική λειτουργία είναι το λιγότερο προβληματική,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη Σάμο, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του σεισμού και της κυβερνητικής εγκατάλειψης, μόνο ένας στους τρεις πολίτες άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Αυτή η χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων αποτελεί ανησυχητικό σημάδι, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γαϊτάνης, και πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Σάμου έκλεισε το σχόλιό του λέγοντας, “Τα υπόλοιπα στην ώρα τους”.

Related posts

Υπουργείο Ναυτιλίας: Πώς ενισχύεται η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Σάμου

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στη Σάμο ο Λογοθέτης – Παραιτείται ο Γενικός Γραμματέας για τις κάλπες του 2027

Ο Δημήτρης Γλυμής εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της 113ης Επετείου Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο