17.8 C
Σάμος
12/10/2025
Δήμος

Στον Παγώνδα η “Ανατροπή”

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Παγώνδα. Στον Παγώνδα ανήκει διοικητικά και ο οικισμός του Ηραίου, ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά οικισμός στη Σάμο.

Το Ηραίο είναι γνωστό ως τουριστικός προορισμός και σε αυτό είχε χτιστεί στο όνομα της Θεάς Ήρας, ο μεγαλύτερος – σύμφωνα με τον Ηρόδοτο – Ναός της αρχαιότητας και λάμβαναν χώρα οι αρχαίες θερινές τελετές «τα Ηραία», όπου σήμερα τιμώνται με το ετήσιο φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια.

Στον Παγώνδα, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για διάφορα θέματα. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε διεξοδικά τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης και σε ποιους τομείς έχουν γίνει διάφορες μελέτες και δίνεται έμφαση από την “Ανατροπή”. Επίσης, έγινε αναφορά στον νέο νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωστός ως Κλεισθένης.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για τον Παγώνδα και για το Ηραίο – ουσιαστικές προτεραιότητες έργων που θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, είναι οι εξής:

  1. Επίλυση προβλήματος ασφαλούς οδικής πρόσβασης στο δημοτικό σχολείο Παγώνδα (Βελτίωση περιφερειακού δρόμου (διαπλάτυνση, δημιουργία τοιχίων, ασφαλτόστρωση, προστατευτικές μπάρες) ή μελέτη δημιουργίας δρόμου εσωτερικά του χωριού από το Πλαγάκι).
  2. Βελτίωση αγροτικού δρόμου από Ρέμα Παπαφράγγου προς Μύλους (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση), ώστε να χρησιμοποιείται ως εναλλακτική έξοδος του χωριού.
  3. Επέκταση δημοτικού φωτισμού εντός οικισμού Ηραίου και περιφερειακά αυτού, όπως και σε καίριας σημασίας σημεία (π.χ. δρόμος προς αρχαιολογικό χώρο Ηραίου).
  4. Αντικατάσταση γέφυρας Ηραίου με καινούργια διπλής διέλευσης.
  5. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Καμινάκι προς Ηραίο.

 

 

Related posts

14 κρίσιμα ζητήματα σε εκκρεμότητα – Παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο»

admin

Η Σάμος «ταξιδεύει» στο Λονδίνο: Αυτόνομο περίπτερο στη WTM 2025

admin

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Τρίτης 9/10  έως το απόγευμα της Τετάρτης 8/10

admin

Σάμος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες απο απόψε μέχρι αύριο το μεσημέρι

admin

ΑΝΑΣΑ: «Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει να είναι καθοριστικός παράγοντας στον χωροταξικό σχεδιασμό»

admin

Ποδηλατικός Αγώνας Χρονομέτρησης: Δείτε τους νικητές ανά κατηγορία

admin

Mυτιληνιοί: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών

admin

Δοκιμαστική λειτουργία στον καταθλιπτικό αγωγό του Βιολογικού Σάμου

admin

Καρλόβασι: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Στάδιο

admin