29.4 C
Σάμος
27/07/2025
Σαμιακά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Πυθαγόρα ζητώντας την αθώωση Αφγανών μεταναστών

Περιγραφή εικόνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στη πλατεία Πυθαγόρα, από την Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου, το ΚΚΕ(μ-λ) και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητώντας τον τερματισμό των βίαιων πολιτικών της αποτροπής και την αθώωση των δύο κατηγορούμενων Αφγανών που δικάζονται αύριο Τετάρτη 18/5 στη Σάμο.

Ο ένας, πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς ο 6χρονος γιος του πνίγηκε σε ναυάγιο στη Σάμο, ενώ ο δεύτερος δικάζεται με την κατηγορία του διακινητή, λόγω του ότι οδηγούσε τη βάρκα όταν εγκαταλείφθηκε απ’ τους Τούρκους διακινητές.

Μετά τις ολιγόλεπτες ομιλίες οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία απο τον Εμπορικό πεζόδρομο έφτασαν μέχρι το λιμεναρχείο Σάμου, φωνάζοντας συνθήματα και διασχίζοντας την παραλιακή λεωφόρο κατέληξαν στη κεντρική πλατεία της Σάμου από όπου ξεκίνησαν.

Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Σάμου.

Related posts

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin

Αλλαγή Ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Σάμος: Τραυματίας σε τροχαίο στη Γάγκου

admin

Μ. Κάρλας: Το τοξικό νέφος των διοξινών

admin

Φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας

admin

Πρόστιμο 14.040€ για την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Σάμου

admin

25χρονη τουρίστρια χάθηκε σε πεζοπορία – Εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική

admin