23/05/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Συλλήψεις 138 παράνομων μεταναστών το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 138 παράνομοι μετανάστες από το Αφγανιστάν και τη Νέα Ερυθραία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Frontex το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Σάμου.

Από το πρωί της Τετάρτης και μέχρι σήμερα Πέμπτη στις 8 το πρωί, οι αρχές εντόπισαν τρεις μηχανοκίνητες λέμβοι στις θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Σάμου (65),νότια του Πυθαγορείου(37) και του Πράσσου (36 άτομα).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Έλεγχου Συνόρων στη Σάμο μέχρι και χθες Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται 5.136 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στο ΚΥΤ Σάμου χωρητικοτητας 648 ατόμων διαμένουν 4.812 πρόσφυγες και μετανάστες, 50 άτομα οι οποίοι είχαν παραβατική συμπεριφορά κρατούνται στα κρατητήρια του Α.Τ Σάμου και 274 άτομα διαμένουν εκτος δομής σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Μηχανική βλάβη σε σκάφος με 15 επιβάτες έξω από τον Μαγγανίτη Ικαρίας – επέστρεψε στο λιμάνι με τη βοήθεια αλιευτικού

Σάμος: Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς – «Με 45% έλλειψη προσωπικού, καλοκαίρι δεν βγαίνει»

Αεροναυτικές ασκήσεις βόρεια της Ικαρίας τη Δευτέρα

Σύλληψη 42χρονου στο Πυθαγόρειο για πλαστογραφία και απάτη

Δύο συλλήψεις για μουσική πάνω από τα επιτρεπτά όρια σε καταστήματα στη Σάμο

Άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026» την Πέμπτη στη Σάμο