03/07/2026
Σαμιακά

Συμμαχία Πολιτών προς Δήμαρχο Δυτικής Σάμου – “Διατήρηση των κεκτημένων”

simaxia

Με δελτίο τύπου, η Συμμαχία Πολιτών – Δήμος Δυτικής Σάμου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση του σημερινού Δημάρχου αναφορικά με την υπολειτουργία του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Καρλόβασι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, το κατάστημα έχει υποστεί σημαντική μείωση του προσωπικού του, από 24 υπαλλήλους σε μόλις 3, και στην ουσία υπολειτουργεί.

“Ο συνδυασμός μας στην 7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19/4/2024) έθεσε το θέμα και ζήτησε από τον Δήμαρχο να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να διεκδικήσει την πλήρη λειτουργία της Τράπεζας στο Καρλόβασι για να επιτευχθεί η σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών, των επιχειρηματιών και των επισκεπτών του Δήμου μας.

Με καθυστέρηση περίπου τριών μηνών και αντί αποτελέσματος ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου έρχεται να μας διαβεβαιώσει, σαν εκπρόσωπος της τράπεζας, πως όχι μόνο το κατάστημα στο Καρλόβασι δε θα κλείσει και δε θα φύγει κανείς από τους εναπομείναντες 3 υπαλλήλους, αλλά προγραμματίζεται κτηριακή αναβάθμιση και τοποθέτηση νέου μηχανήματος ΑΤΜ ώστε να μη << στερηθούμε μέρους υπηρεσιών, ειδικά για τα άτομα τρίτης ηλικίας >> όπως δήλωσε.

Τον ρωτάμε λοιπόν:

  • Το γεγονός πως για είκοσι και πλέον ημέρες το μηχάνημα ΑΤΜ της τράπεζας δε λειτουργούσε με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας, δεν τον προβλημάτισε;
  • Η προβληματική λειτουργία του καταστήματος με 3 μόνο υπαλλήλους τον βρίσκει σύμφωνο;
  • Η μεταφορά του πελατολογίου Business και Premium από το Καρλόβασι στο Βαθύ με επακόλουθο την περαιτέρω ταλαιπωρία του εμπορικού κόσμου πως εκλαμβάνεται για μια πόλη που όπως ο ίδιος διατείνεται είναι ¨το εμπορικό κέντρο όλης της Σάμου και έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας”;

Αντί να διεκδικήσει την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, έρχεται να μας διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε πως οι όποιες υπηρεσίες και τράπεζες λειτουργούν ακόμη στο Καρλόβασι, ακόμη και ο Δήμος Δυτικής Σάμου στον οποίο προΐσταται, είναι αποτέλεσμα αγώνων κάποιων πριν από αυτόν και χωρίς αυτόν.

Σήμερα όμως απαιτούμε, αν μη τι άλλο, τη διατήρηση των κεκτημένων!”.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ενισχύεται με 13 πυροσβέστες η Σάμος και η Ικαρία, 38 θέσεις συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο

Χωρίς ρεύμα μένουν τα ξημερώματα της Κυριακής Σάμος Φούρνοι και Θύμαινα

Υποχώρησαν 22,5% οι αφίξεις από την Τουρκία στη Σάμο τον Ιούνιο, ανακάμπτει ο Ιούλιος

Αποχή διαρκείας στα ΚΕΠ από 2 Ιουλίου για τις διαδικασίες Μεταφορών

«Η 30ή Ιουνίου δεν ήταν δέσμευση αλλά αρχική εκτίμηση» απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου για Αιμοδυναμική Μονάδα και Μαγνητικό Τομογράφο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει τη μη εγκατάσταση της Αιμοδυναμικής Μονάδας