25/09/2026
Δήμος

Συμμετοχή και Βράβευση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

IMG_0311[1]
Συμμετοχή και Βράβευση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων ( ΕΔΔΥΠΠΥ ).
 
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετείχε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), που διεξήχθη το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2022, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με την εκπροσώπηση υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας. Στο Συνέδριο με θέμα “Η αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη”, αναπτύχθηκαν οι έξι (6) πυλώνες πολιτικής των Υγιών Πόλεων (Άνθρωποι, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή, Τόπος, Πλανήτης) και παρουσιάστηκαν οι πολιτικές και οι καλές πρακτικές που ακολουθούν οι Δήμοι με στόχο τη διατήρηση της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και καταρτίστηκε η πολιτική διακήρυξη στην οποία μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δικτύου συμφώνησαν ότι «η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και ένα καλύτερο πλανήτη» και ότι οι Τοπικές Αρχές πρέπει να έχουν φωνή και να απαιτούν να ακούγονται στα κέντρα των αποφάσεων.
Συμμετοχή και Βράβευση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ
Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με τις βραβεύσεις των Δήμων μέλων του ΕΔΔΥΠΠΥ οι οποίοι έχουν προχωρήσει στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έλαβε έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς για την πρόληψη της υγείας, μέσω της θεσμοθέτησης του ΚΕΠ Υγείας. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κα. Σοφία Θάνου.
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Δυτικής Σάμου: Νέος ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων στο Κλειστό Γήπεδο «Ευάγγελος Σιδηρούργος»

Επτά ημέρες δράσεων για την Κινητικότητα στη Σάμο

Φούρνοι Κορσεών: Το Σάββατο το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Δημάρχου Δημητρίου Καρύδη

Αναμορφώνεται η κεντρική πλατεία στην Καστανιά με ιδιωτική δωρεά

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μανώλης Ματθαίου στη Δυτική Σάμο, καταγγέλλει θεσμικές εκτροπές

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ