12/09/2025
Περιφερειακά

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο

 

Μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις, η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως Εταίρου του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου “SMAPE – Shared Mobility Action Programmes Exchange” και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής  Αττικής, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και το οποίο συμμετέχει επίσης ως Εταίρος  του έργου, θα πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες που προβλέπονται τα επόμενα 4 χρόνια με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικών για συστήματα μέσων μεταφοράς κοινής χρήσης (shared mobility). Με γνώμονα τη βιώσιμη και καθαρή κινητικότητα, στόχος του έργου είναι η προώθηση και βελτιστοποίηση με απώτερο σκοπό τον επηρεασμό του ΠΕΠ 2121-2027.

Με τη συμμετοχή της στο εν λόγω έργο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει, εμπειρίες και καλές πρακτικές με εταίρους από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Ρουμανία. Η αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν στην Περιφέρεια , θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στον αποτελεσματικό συνδυασμό μέσων μεταφοράς και κοινόχρηστων συστημάτων με φορείς του εξωτερικού.

Related posts

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οι παρεμβάσεις Καλτάκη για τη Χίο

admin

Σφοδρή διαμαρτυρία Καλτάκη για το κλείσιμο σχολείων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

admin

Αυλαία για την Aegean Regatta 2025 στη Μυτιλήνη – Οι νικητές του αγώνα

admin

Προτάσεις Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική» για την ανασυγκρότηση της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

admin

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη Χίο: Οι προτάσεις Καλτάκη για την ανασυγκρότηση μετά την καταστροφή

admin

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μεταβαίνει επειγόντως στη Χίο λόγω της πυρκαγιάς

admin