23/08/2026
Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

Messenger_creation_67745599-d1e2-4f9f-a721-f67c42556875

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, με κυρίαρχο ζήτημα την υποστελέχωση, συζήτησαν σε συνάντησή τους την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου κ. Γεώργιος Ντίνος.

Ο κ. Ντίνος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, την ανάγκη θεσμικών παρεμβάσεων καθώς και την προετοιμασία ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής τονίζοντας ότι ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του σώματος. Επισήμανε ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα για τη Σάμο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τα προβλήματα υποχρηματοδότησης που δυσχεραίνουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στη συνεχή και αγαστή συνεργασία που έχει ο Δήμος, τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και με τους εθελοντές πυροσβέστες του νησιού.

Η συνάντηση ανέδειξε την κοινή βούληση και προσπάθεια Δήμου και Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων και την προστασία της Σάμου, με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Καστανιά Μαρτυρικό Χωριό: Εκδηλώσεις μνήμης για τους 44 εκτελεσμένους, 29-30 Αυγούστου

Η Δυτική Σάμος ξεμπλοκάρει την ταφή τριών μεταναστών που έμεναν για χρόνια στα ψυγεία του νοσοκομείου

Πάνω από 11.000 ευρώ σε δύο δικαιούχους από το Κληροδότημα Γερογιαννάκη στη Σάμο

Βανδάλισαν το κυτίο του απινιδωτή στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

202η Επέτειος της Ναυμαχίας της Σάμου – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 5ης και 6ης Αυγούστου

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου