30/04/2025
Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

Την Δευτέρα 15η Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, πραγματοποίησε συνάντηση με τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς της περιοχής, παρουσία των μηχανικών του Δήμου, με σκοπό την εξέταση πολεοδομικών και χωροταξικών ζητημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο κατά την ακριβή οριοθέτηση των οικισμών για τη σύνταξη μελετών έκδοσης οικοδομικών αδειών, όσο και σε σχέση με χωροταξικά θέματα. Μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο (2) ομάδων εργασίας, ενόψει των επικείμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τη Δυτική Σάμο.

Η πρώτη ομάδα θα επικεντρωθεί στην επικαιροποίηση των ορίων των οικισμών του Δήμου Δυτικής Σάμου, ορίζοντας με ακρίβεια τα όριά τους μέσω γεωχωρικών συντεταγμένων. Η δεύτερη ομάδα θα ασχοληθεί με την υποβολή προτάσεων για τη σύνταξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Λεπτομέρειες σχετικά με το έργο κάθε ομάδας έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος κ. Παπαθεοφάνους επισήμανε: “Σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, ο Δήμος μας, σε συνεργασία με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, μεριμνά για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής μας.”

Related posts

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 8ης Μάϊου 2025

admin

Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο : «Ανασφάλεια και Απαξίωση: Το Π.Δ.194/2025  που Απειλεί τις Τοπικές Κοινωνίες»

admin

Επιστολή Δημάρχου Αν. Σάμου στον Υπ. Ενέργειας για το ΠΔ επανακαθορισμού ορίων οικισμών

admin

Επιστολή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στον Κεφαλογιάννη: “Να παραμείνει η Βάση Ετοιμότητας στο νησί”

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στο Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατέθεσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

admin

Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβασίου

admin

Ανα.Σ.Α.: Στο επίκεντρο ο ΧΥΤΑ και η καθημερινότητα των πολιτών ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Ανατολική Σάμος: Ελέγχθηκε η ποιότητα του νερού σε οκτώ σημεία

admin