23/05/2026
Περιφερειακά

Συνάντηση Δ. Καιρίδη με Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος ας σημειωθεί, επισκέπτεται για πρώτη φορά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ευχαρίστησε τον κ. Καιρίδη για την καθοριστική συμβολή του στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των νησιωτών για την παροχή διευκολύνσεων για την επίσκεψη Τούρκων πολιτών σε νησιά του Αιγαίου (visa).

Ο κ. Καιρίδης τόνισε προς τον συνομιλητή του ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και ιδίως η Λέσβος και η Σάμος, έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής πίεσης και πως η ελληνική πολιτεία είναι και θα είναι πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες για την ασφάλεια και την οικονομική τους ευημερία.

Τόσο ο κ. Καιρίδης όσο και ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισαν ότι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη στενή συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο του περιφερειακού όσο και του εθνικού συμφέροντος.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στον αέρα η γραμμή Βόλος-Μυτιλήνη-Χίος: Αύριο κλείνει ο διαγωνισμός χωρίς ενδιαφερόμενο

Ενίσχυση έως 85% για επαγγελματίες αλιείς

Κτηνοτροφία: «Νέα Δυναμική» ζητά εξηγήσεις για τη μη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Προωθητική εκδήλωση για το Βόρειο Αιγαίο στο Βουκουρέστι – Απευθείας πτήσεις και πακέτα διακοπών στο τραπέζι

«Νέα Δυναμική» για αντιπυρική περίοδος: Ερωτήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Ζητάμε την καθιέρωση πλήρους και καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας»