20.5 C
Σάμος
10/05/2025
Δήμος

Συνάντηση με το εργατοτεχνικό προσωπικό της Δ.Ε Σαμίων

Σήμερα Πέμπτη 07/04/2022, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, πραγματοποίησαν συνάντηση με το εργατοτεχνικό προσωπικό της Δ.Ε Σαμίων του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στο γραφείο κίνησης και στις εγκαταστάσεις του Δήμου στον «Άγιο Χαράλαμπο».

Οι εγκαταστάσεις του γραφείου κίνησης και της αποθήκης υλικών βρίσκονται σε μια τριτοκοσμική κατάσταση και κρίνεται αναγκαία η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης σε άλλο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, τόσο για πιο αξιοπρεπείς συνθήκες για τους εργαζόμενους, όσο και για καλύτερη οργάνωση, συντήρηση, ασφάλεια και έλεγχο των υλικών και των μηχανημάτων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στους νευραλγικούς τομείς της καθαριότητας, της αποκομιδής των απορριμμάτων, της ύδρευσης-αποχέτευσης κλπ.

Θέματα που συζητήθηκαν :

-Η περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση μισθού, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

– Η μηδαμινή αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης (βάσει νόμου) και τα προγράμματα εργασίας κατά τις Κυριακές και αργίες.

– Η έλλειψη προσωπικού και ο υπερβολικός φόρτος των εργασιών στους ίδιους πάντα εργαζόμενους. Το γεγονός αυτό έχει επιφέρει στο προσωπικό πολλά προβλήματα υγείας, καταπόνησης, και τραυματισμών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αναρρωτικές άδειες, χωρίς να μπορεί να αντικατασταθεί η απουσία τους.

– Η επιτακτική ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού, έστω και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη των αναγκών και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

– Η μη χορήγηση των κανονικών αδειών στους εργαζόμενους λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

– Τα προβλήματα στον προγραμματισμό των εργασιών και στην απασχόληση των εργαζομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID-19.

– Η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

– Οι συνθήκες εργασίας και η κατάσταση των μηχανημάτων του Δήμου.

– Η απασχόληση εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα του κλάδου για τον οποίο προσλήφθηκαν.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν, τη στήριξη του συλλόγου, σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και καθημερινή ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Σύντομα θα προγραμματισθούν συναντήσεις με το προσωπικό στο Δήμο Δυτικής Σάμου, στις Δ.Ε Καρλοβασίων και Μαραθοκάμπου.

Related posts

Ανησυχία μετά τη φωτιά στον ΧΥΤΑ – Παρέμβαση της “ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο”

admin

Κινηματογραφικά γυρίσματα στη Σάμο: Η ταινία “Brave New Love” αναζητά βοηθητικούς Ηθοποιούς

admin

Προθεσμία έως 15/6 για άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 8ης Μάϊου 2025

admin

Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο : «Ανασφάλεια και Απαξίωση: Το Π.Δ.194/2025  που Απειλεί τις Τοπικές Κοινωνίες»

admin

Επιστολή Δημάρχου Αν. Σάμου στον Υπ. Ενέργειας για το ΠΔ επανακαθορισμού ορίων οικισμών

admin

Επιστολή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στον Κεφαλογιάννη: “Να παραμείνει η Βάση Ετοιμότητας στο νησί”

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στο Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατέθεσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

admin