24.4 C
Σάμος
02/07/2025
Δήμος

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με εκπροσώπους του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Banner Samos24

Tη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιου Στάντζου με εκπροσώπους του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και αρμόδια στελέχη   των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αν.Σάμου.

Η συνάντηση έγινε για να διασαφηνιστεί το χρονοδιάγραμμα των μελετών, επισκευών  καθώς και η  καταλληλότητα των Σχολικών Μονάδων Αθμιας Εκπαίδευσης ώστε να μπορεί να  πραγματοποιηθεί η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε όλοι οι μαθητές να γυρίσουν ασφαλείς πίσω στις σχολικές αίθουσες  είναι να εξασφαλισθεί η καταλληλότητα των κτηρίων με τις κατασκευαστικές επιδιορθώσεις που απαιτούνται. Επισημάνθηκε επίσης, η ανάγκη για πραγματοποίηση παράλληλων πιστοποιημένων αντισεισμικών ελέγχων, για όλα τα σχολεία.

Κοινός στόχος είναι να μην υπάρχουν μαθητές και σχολεία δύο ή τριών ταχυτήτων  καθώς και η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Σε ανακοίνωση του ο Συλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σημειώνει:

Η συνάντηση έγινε για να διασαφηνιστεί το χρονοδιάγραμμα των μελετών, επισκευών   καθώς και η  καταλληλότητα των Σχολικών Μονάδων Αθμιας Εκπαίδευσης και πότε θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Τονίστηκε από όλους  ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση να  σημανθεί η καταλληλότητα των κτηρίων με τις κατασκευαστικές επιδιορθώσεις που απαιτούνται, να μην υπάρχουν μαθητές και σχολεία δύο ή τριών ταχυτήτων  και να υπάρχει διαβεβαίωση για την εύρυθμη λειτουργία,  ώστε όλοι οι μαθητές να γυρίσουν ασφαλείς πίσω στις σχολικές αίθουσες με παράλληλους πιστοποιημένους αντισεισμικούς ελέγχους, για όλα τα σχολεία.

Η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι έχουν γίνει ήδη οι δημοπρασίες και αναθέσεις  των σχολικών μονάδων που έχουν χαρακτηριστεί Α και Β και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμες να παραδοθούν. (1ο, 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σάμου, Δημοτικό και Ν/Γ Βουρλιωτών, Ν/Γ Κοκκαρίου, Δημοτικό και Ν/Γ Αγίου Κωνσταντίνου )

Στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που έχουν χαρακτηριστεί Δ και Ε (Δ/Σ και Ν/Γ Παλαιοκάστρου, Δ/Σ Πυθαγορείου,  Δ/Σ Βαθέος και Δ/Σ Χώρας, 3ο Ν/Γ Σάμου  ) θα γίνει η ανάθεση των μελετών και θα οριστούν οι ανάδοχοι σε χρονικό πλαίσιο ενός μήνα , ενώ τα σχολεία που έχουν χαρακτηριστεί ως Γ (Δ/Σ Παγώνδα,  Δ/Σ Κοκκαρίου και 3ο Δ/Σ Σάμου ) θα ανατεθούν άμεσα μετά από δημοπρασία και αρχές του έτους θα υπάρχει μελετητής ο οποίος θα αποφασίσει για το πλαίσιο ασφάλειας και το χρονοδιάγραμμα.

 

Related posts

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Μανώλη Νικολού στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

admin

«Αιδώς και ως εδώ!»: Η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου για «καπηλεία» έργων

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου-Αιδώς Αργείοι : “Με έργα απαντάμε στον εκνευρισμό της αντιπολίτευσης”

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για την άρνηση ίδρυσης τμήματος

admin

Προβληματισμός στη Δυτική Σάμο: Η “Συμμαχία Πολιτών” θίγει ζητήματα ηθικής και αναπτυξιακής απραξίας

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin