23/08/2026
Σαμιακά

Συνεδρίασε η επιτροπή αντιμετώπισης των συνεπειών από την μεταναστευτική κρίση της Κ.Ε.Ε.Ε

89009807_295138678128713_1121519753165275136_n

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, συνεδρίασε στην έδρα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) στην Αθήνα, για πρώτη φορά η Θεματική Επιτροπή Αντιμετώπισης των Συνεπειών από την Μεταναστευτική – Προσφυγική Κρίση της Κ.Ε.Ε.Ε., που αποτελείται από εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Έβρου και Κιλκίς.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Ευάγγελου Μυρσινιά, Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, ενώ συμμετείχαν ο κ. Παντελής Λεγάτος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου, ο κ. Γεώργιος Κυριαζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου, ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου, η κα. Φαίδρα Σπανού, Γενική Γραμματέας Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, και ο κ. Σωτήριος Τσέτος Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε εκτενώς το μείζον ζήτημα του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού που ταλανίζει τις παραπάνω περιοχές αλλά και ολόκληρη την χώρα τόσο οικονομικά όσο και αναπτυξιακά και εκτέθηκαν οι επιπτώσεις αυτού στις επιχειρήσεις των πληγεισών περιοχών καθώς και στην ευρύτερη οικονομία.

Αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, για την υποβολή προτάσεων για την θέσπιση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων, αλλά και άλλων μέτρων, έτσι ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού προσφυγικού ζητήματος τόσο στις τοπικές επιχειρήσεις όσο και ευρύτερα στις τοπικές οικονομίες των πληγεισών περιοχών

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Αεροδιακομιδή 17χρονου στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ξανά «σκηνικό Ιουνίου» στη Σάμο: Μετανάστες από την Κρήτη φτάνουν την Κυριακή στο Μαλαγάρι

Η επετειακή Aegean Regatta φτάνει στη Σάμο με 70 σκάφη και αγώνα παραδοσιακών σκαφών

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Τι αλλάζει για τη Σάμο

Φούρνοι: Παλικαρίσια σήκωσε το φέρετρο του Δημήτρη Καρύδη ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, συνοδοιπόρος του και στην ασθένεια

Συγκίνηση στους Φούρνους: Με κόρνες καϊκιών, πλοίων και καπνογόνα αποχαιρέτησαν τον δήμαρχο Δημήτρη Καρύδη