30.5 C
Σάμος
05/08/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος είχε εμπλοκή σε περιστατικά παράνομης μεταφοράς μεταναστών

Περιγραφή εικόνας

Στον εντοπισμό τεσσάρων αλλοδαπών και στη σύλληψη του 46χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΥΚΑΛΗ” ανατολικά της Σάμου, ύποπτο ταχύπλοο σκάφος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου, το οποίο είχε επιμελώς καλυφθεί με κόκκινο ύφασμα, χωρίς να φαίνονται τα διακριτικά του, με σκοπό την παραπλάνηση των Λιμενικών Αρχών, ενώ σε αυτό επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί άνδρες καθώς και ο 46χρονος αλλοδαπός διακινητής τους.

Και οι πέντε, αφού μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου, όπου συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, καθώς το ταχύπλοο σκάφος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τη Λιμενική Αρχή Σάμου για εμπλοκή σε περιστατικά παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η μηχανοκίνητη λέμβος μαζί με τον εξωλέμβιο κινητήρα, ένα κινητό τηλέφωνο και μία συσκευή πλοήγησης.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, σε παρόμοιο περιστατικό το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λιμενικής Αρχής Σάμου, μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, είχε ακινητοποιήσει ταχύπλοο σκάφος, το οποίο νωρίτερα είχε αποβιβάσει δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην περιοχή Ακρωτηρίου Πράσσου, και είχε συλλάβει τον διακινητή.

Related posts

Τροχαίο ατύχημα στη Χώρα Σάμου

admin

Συνελήφθη οδηγός μετά από τροχαίο ατύχημα

admin

Δύο περιστατικά με παράνομους μετανάστες στη Σάμο τις τελευταίες ημέρες

admin

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στη Σάμο: 22 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

admin

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

admin

Χειροπέδες σε άνδρα στη Σάμο για ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί όπλων

admin

Νέα προθεσμία για απολογία ζήτησε και έλαβε ο 47χρονος

admin

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκων, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικους έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας ανηλίκων

admin

Συλλήψεις για σωματικές βλάβες

admin