10/09/2025
Δήμος

Συνεργασία Δήμου Δυτικής Σάμου και Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ζητήματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε πρόσφατη συνάντηση στον Δήμο Δυτικής Σάμου συμφωνήθηκαν δράσεις συνεργασίας στα πεδία της ψηφιακής διακυβέρνησης και επιχειρηματικότητας, ανάμεσα στον Δήμο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φωτεινή Θαλασσινού, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λουκάς Δημόπουλος και ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι κοινές δράσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εστιάσουν στη συμμετοχή του Δήμου σε νέα ερευνητικά έργα και καινοτόμες εφαρμογές που σχεδιάζονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αφορούν:

  • Σε δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για περιβαλλοντικά ζητήματα, μέσω συστημάτων φορητών αισθητήρων για την ποιότητα του αέρα, την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, και την εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Σε ανάπτυξη καινοτομικών εφαρμογών για τη προβολή των λαογραφικών μουσείων, του φυσικού και του πολιτισμικού πλούτου του νησιού με χρήση τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Παράλληλα, Δήμος και Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν και να σχεδιάσουν από κοινού νέες εφαρμογές και δράσεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και την τοπική ανάπτυξη, στα πλαίσια των εθνικών και περιφερειακών χρηματοδοτικών έργων και προγραμμάτων.

Related posts

ΚΚΕ Σάμου: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου στη Διεθνή Μέρα ΝΑΤΟ»

admin

Αίτημα για ενημέρωση και ειδική συνεδρίαση σχετικά με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

admin

Μαρνέζος: «Χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου»

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στους 6 κορυφαίους της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

admin

Διάκριση για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

admin

«ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

admin

Καστανιά: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες της Δυτικής Σάμου

admin

Πρεμιέρα με αγιασμό για το Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Καρλόβασι

admin

Συνάντηση Παπαθεοφάνους – Πλεύρη: Στο επίκεντρο τα προβλήματα αποχέτευσης , ύδρευσης και έργα λιμανιού

admin