27.8 C
Σάμος
01/07/2025
Σαμιακά

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για προσλήψεις άμεσα σε υπηρεσίες του νοσοκομείου

Banner Samos24

Δεύτερη μέρα  κινητοποίησης με 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης και τραυματιοφορέων. Η συμμετοχή τόσο στη στάση όσο και στη συγκέντρωση των κλάδων ήταν καθολική.

Με ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως 13.00 και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 10 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου αναφέρει ότι:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με τους απεργούς εργαζόμενους, συναντήθηκε και σήμερα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και της έθεσε το ερώτημα ποιες ενέργειες έκανε και αν επικοινώνησε με τη 2ΥΠΕ για τα προβλήματα που της θέσαμε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, πρώτη μέρα κινητοποίησης. Καμία απάντηση δε πήραμε. Αυτό που πήραμε ήταν η απαξίωση, η ειρωνεία και η αλαζονεία της για ακόμη μια φορά.

Σημειώνουμε ότι στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχουν λίστες με προσωπικό όλων των κλάδων πλην ιατρών από τη προκήρυξη της 2ης ΥΠΕ τον Μάρτιο 2023.

Η 2η ΥΠΕ και η διοικήτρια του Νοσοκομείου αρνούνται να προσλάβουν προσωπικό από την συγκεκριμένη προκήρυξη και σχεδιάζουν την εκχώρηση των υπηρεσιών αυτών σε ιδιωτικές εταιρείες, αδιαφορώντας για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποστελέχωση.

Με ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10π.μ. έως 13.00.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ».

Related posts

Σάμος: Kινητοποίηση των επαγγελματιών των συνεργείων κατά του «Ψηφιακού Πελατολογίου»

admin

Πάνω από 50 παιδιά στην πρώτη περίοδο των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης

admin

Από 2 Ιουλίου: Το Ανανεωμένο Superstar II της Seajets «βάζει πλώρη» για Σάμο και Δωδεκάνησα

admin

ΓΕΛ Καρλοβασίων: Θρίαμβος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Δύο πρωτιές στον Νομό Σάμου!

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Προσκλήσεις «Επιχειρώ πράσινα» στα μικρά νησιά, ύψους 50 εκ. ευρώ

admin

Η Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

admin

Ε.Ο.Σ.Σάμου: Οδηγίες για την καταπολέμηση της ευδεμίδας στα αμπέλια

admin

Καρλόβασι: Άγριος ξυλοδαρμός 18χρονου από παρέα νεαρών – Νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου και εξάρθρωση ώμου

admin

Διαχείριση και πυροπροστασία των δημοτικών δασών- Αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη

admin