27.8 C
Σάμος
01/08/2025
Περιφερειακά

Συνεχίζει το καταμαράν να μας συνδέει με τα Δωδεκάνησα

Περιγραφή εικόνας

Την συνέχιση των δρομολογίων του ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου που συνδέει τον Ν.Σάμου με τα Δωδεκάνησα, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μετείχε σήμερα ως τακτικό μέλος και εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος η Περιφερειάρχης τόνισε, εκτός των άλλων, την επιτακτική ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης με το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο (καταμαράν) των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι αποτελεί «γέφυρα» σύνδεσης μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, της οικονομικής και ειδικότερα της εμπορικής δραστηριότητας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα η Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και το Επιμελητήριο Σάμου, το είχαν θέσει και εγγράφως από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για την ακτοπλοϊκή αυτή γραμμή αν δεν προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός εξυπηρέτησης για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο.

Το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Related posts

«Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρα της 201ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για συμπλήρωση 113 χρόνων απο την απελευθέρωση της Ικαρίας

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ικαρία

admin

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα με Περιφερειάρχες Νησιωτικών Περιοχών

admin

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin