06/11/2025
Σαμιακά

Σύλλογοι γυναικών Σάμου για το ΚΕΦΙΑΠ

Η περικοπή ενός αναπηρικού επιδόματος σε παραπληγικό 6χρονο αγόρι το προηγούμενο διάστημα, έγινε η αφορμή το θέμα να αναδειχτεί μέσα από τους γυναικείους Συλλόγους της Σάμου, μελών της ΟΓΕ, οι οποίοι μετά από παρεμβάσεις που έκαναν στην περιφέρεια, αλλά και κεντρικά στην Αθήνα κατάφεραν να δώσουν λύση στο θέμα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε ρεπορτάζ από το ertnews και την ΕΡΤ Αιγαίου με παρέμβαση της μητέρας του 6χρονου. Ωστόσο μέσα από αυτές τις ενέργειες αναδείχτηκε η υποστελέχωση στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Σάμου (ΚΕΦΙΑΠ), αφού ένα παιδί με αναπηρία δικαιούται κάποιες παροχές που δεν μπορεί να έχει λόγω των τραγικών ελλείψεων σε αυτές.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών απευθυνόμενα στον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αφού η συγκεκριμένη δομή αποτελεί τμήμα του, ενημερώθηκαν για την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την υποβάθμιση της συγκεκριμένης μονάδα. Η μία και μοναδική παιδίατρος που ανήκει στο ΚΕΦΙΑΠ, είναι μετακινημένη εδώ και χρόνια στο νοσοκομείο καλύπτοντας ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής, ενώ άλλος ιατρός δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχει δικό του προσωπικό καθαριότητας, δεν έχει καθόλου ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, φυσίατρους και διοικητικούς υπαλλήλους.

Αυτό σημαίνει ότι ειδικά για ανάπηρους που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς το ΚΕΦΙΑΠ είναι σχεδόν αδύνατον να λάβουν τις παροχές που δικαιούνται. Το ΚΕΦΙΑΠ στη Σάμο έχει μια κοινωνική λειτουργό, μία λογοθεραπευτή και δύο φυσικοθεραπευτές, ενώ οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το επόμενο διάστημα οι σύλλογοι θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα διεκδικήσουν την χρηματοδότηση και την στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων, την στελέχωση με μόνιμους παιδιάτρους του νοσοκομείου και ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στην πρόληψη και στην αποκατάσταση.

Related posts

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin