11/09/2026
Δήμος

Σύσκεψη για τα αδέσποτα του Δήμου Ανατολικής Σάμου

265342504_1749586231918020_8046508778577672416_n

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών του Δήμου παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Καρρά, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δασών Σάμου, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, του Λιμενικού Σώματος και των δυο Φιλοζωικών Σωματείων Σάμου.

Ο Διευθυντής Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, ενημέρωσαν για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει μέχρι σήμερα όσον άφορα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ενημέρωσαν για το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες της κάθε υπηρεσίας.

Κοινό μέλημα η φροντίδα των αδέσποτων ζώων και οι τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται η προστασία τους.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχουμε όλοι ηθικό χρέος να προστατέψουμε τους «συγκατοίκους» μας και να αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη αυστηρότητα φαινόμενα κακοποίησης ζώων τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα και δεν απαιτείται επώνυμη καταγγελία.

Σύντομα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση για τον προγραμματισμό δράσεων (στειρώσεις, ημέρες υιοθεσίας κ.α.) του 2022 με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Στη Δικαιοσύνη για την αλλαγή στους όρους του Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη

Σάμος: Πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης στην Καστανιά

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Σάμου

Παπαθεοφάνους σε Τζεβρένη: «Παντελώς αβάσιμα, αναπόδεικτα και ψευδέστατα» τα περί απαξιωτικών συμπεριφορών

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φλώρα Τζεβρένη από την παράταξη του Δημάρχου Δυτικής Σάμου – Καταγγέλλει απαξιωτική συμπεριφορά