10/05/2025
Πολιτιστικά

Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά

“Ένθα, την 18ην Απριλίου 1821 υψώθη το πρώτον εν Σάμω η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως υπό του καπετάν Λαχανά.”

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου ο «Καπετάν Λαχανάς», πιστοί στη μνήμη και την απόδοση τιμής όπως κάθε χρόνο, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του αγωνιστή ήρωα Καπετάν Κωνσταντή Φώκο ή Λαχανά, την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στην προτομή του καπετάν Λαχανά, στην ιστορική θέση “Πηγαδάκι” στο Άνω Βαθύ.

Μάλιστα συμπληρώνονται ακριβώς 200 χρόνια από τη στιγμή, που ο Καπετάν Κωνσταντής στις 18 Απριλίου 1821 κήρυξε την επανάσταση στη Σάμο υψώνοντας τη σημαία της επανάστασης (μια σημαία γαλάζια με σταυρό άσπρο στη μέση και γύρω του τις λέξεις «ελευθερία ή θάνατος») στη θέση Πηγαδάκι του Άνω Βαθέος, χτυπώντας τις καμπάνες και καλώντας όλους τους Σαμίους να αγωνιστούν υπέρ της απελευθέρωσης της πατρίδας.

Με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαθέος κ. Σταμάτη Σεϊρλή και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μανόλη Φρατζή, ενώ τη δέηση έψαλλαν ο πατήρ Δημήτριος Λάνδρου και ο πατήρ Ευτύχιος Λάνδρου.

Related posts

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» με τον Τάσο Νούσια έρχεται στη Σάμο για δύο παραστάσεις

admin

Η «Μούσα των Σαμίων» τιμά τον Νίκο Γκάτσο με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα

admin

Το “Lebensraum” του Θανάση Τριαρίδη έρχεται από τη Θεατρική Ομάδα Καρλοβάσου

admin

Όταν η Φιλαρμονική του Βαθύλλου συναντά τη Samos School of Dance: Γιορτή Χορού στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Λογικός Εκ Γενετής”: Η Κέλλυ Βουδούρη μας συγκινεί με το νέο της τραγούδι

admin

Διπλό Τεύχος-Ορόσημο για τον Απόπλου

admin

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδι» του Make A Wish για το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος!

admin

“Έχουμε όλες την ίδια ιστορία”- Tελευταία παράσταση 

admin

Το 11ο Σαμιακό Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα: Οι νικητές

admin