27.2 C
Σάμος
25/08/2025
Πολιτικά

Τα εκλογικά κέντρα σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Περιγραφή εικόνας

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος), τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής εκλέγουν τη νέα ηγεσία, όπως ορίζει το Καταστατικό του Κινήματος.

Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού :

  • Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
  • Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.
  • Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης  ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Tα σημεία που θα στηθούν κάλπες για τις εκλογές στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Related posts

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Ηλία Καλύβα

admin

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το προσφυγικό, την μεταναστευτική πολιτική

admin

Ο Βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου

admin

Θάνος Πλεύρης στη Σάμο: «Η Ελλάδα φιλική σε όποιον δικαιούται άσυλο και εχθρική στους παράνομους»

admin

Στη Σάμο την Πέμπτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης

admin

Αντιπαράθεση στη Σάμο για το «Μαρτυρικό χωριό» – Παρέμβαση από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

admin

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου: «Προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη»

admin

Το ΚΚΕ(μ-λ) για τη συγκέντρωση-διαδήλωση στο Καρλόβασι

admin

Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο «Τάγμα θυσίας» του ΔΣΕ στη Λέκκα

admin