Στον ενδέκατο άθλο του ο Ηρακλής, «έκλεψε» τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων και τα παρέδωσε στον Ευρυσθέα. Σήμερα όμως, στον κήπο των «Εσπερίδων» στο Πυθαγόρειο δεν χρειάζεται «άθλος» για να κλέψει κανείς τις υπέροχες γεύσεις και τα «χρυσά κρασιά» του ΕΟΣ Σάμου.
Τέσσερις βραδιές αφιερωμένες στην παραδοσιακή σαμιώτικη κουζίνα και τα εξαίσια κρασιά του Συνεταιρισμού:
Την Κυριακή 16 Αυγούστου, το μενού θα περιλαμβάνει:
Μύδια με φρέσκια τοματούλα και φέτα.
Σαμιώτικη σαλάτα (με μπουρνελάκια, κλωσάκι, πιπεριά, ελιές, βραστή πατάτα,ντόπιο ανθότυρο, ρίγανη, κάπαρη, μαϊντανό και ντρέσινγκ από γιαούρτι με λεμόνι και σχινόπρασο)
Τσιπούρα ψητή συνοδευόμενη από ένα ποτήρι «Ψηλές Κορφές» ή το ημίξηρο μυρωδάτο «Aegean Breeze»
Για επιδόρπιο, πορτοκαλόπιτα συνδυασμένη με «Samos Grand Cru»
Την Τρίτη 18/8, το τραπέζι των «Εσπερίδων» θα στρωθεί με:
Σαγανάκι τυρί
Σαλάτα «Εσπερίδες» (ανάμικτη σαλάτα εποχής με πορτοκάλι, ρολάκια τυριού και ντρέσινγκ εσπερειδοειδών με μέλι, βαλσάμικο και ελαιόλαδο)
Πανσέτα μαριναρισμένη με μέλι και μυρωδικά και ψημένη στο φούρνο, συνδυασμένη με το ημίξηρο ροζέ «Selana»
Στο κλείσιμο, σουφλέ σοκολάτας με «Samos Anthemis»
Την Πέμπτη 20/8, το μενού θα περιλαμβάνει:
«Γιαπράκια» σαμιώτικα με γιαούρτι
Χωριάτικη σαλάτα
Μοσχαράκι γιουβέτσι σε πήλινο, συνδυασμένο με το κόκκινο κρασί «Αγκαίος»
Μπακλαβάς παραδοσιακός με «Samos Grand Cru»
Το Σάββατο 22/8, το δείπνο θα έχει:
Ρεβυθοκεφτέδες
Σαλάτα ανάμικτη εποχής, με ανθότυρο, αποξηραμένα ντόπια σύκα, μέλι, παστέλι και σιρόπι ροδιού
Σαμιώτικα «γεμιστά»: ντομάτα