«Γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές φιλοξενίας», σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για τα μέτρα που έχει λάβει το κυβερνητικό επιτελείο για τον περιορισμό του ιού στους «κλειστούς πληθυσμούς» μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα στις δομές φιλοξενίας, ωστόσο όπως είπε έχουν παρθεί μέτρα, ενώ σημείωσε ότι αναμένονται προσλήψεις. Παράλληλα, ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί υγειονομικές μονάδες στις δομές, ενώ υπάρχει και εντατική ενημέρωση στους διαμένοντες εκεί.
Ακόμα ο υπουργός Μετανάστευσης επεσήμανε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών. Τέλος, τόνισε ότι γίνονται καθημερινά έλεγχοι σε μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά που παραπονιούνται ότι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως είπε μέχρι στιγμής όλα έχουν βγει αρνητικά.