10/05/2026
Σαμιακά

Τηλεδιάσκεψη για τον καθαρισμό της περιοχής του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου, μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με την αποκάθαρση του παλαιού  ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου.

Το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι ο χώρος θα δοθεί ως δωρεά προς τον δήμο αναλαμβάνοντας το ποσό που απαιτείται για την αγορά της έκτασης, για τα έξοδα της μεταβίβασης και για τα έξοδα που θα χρειαστούν και για τις πρώτες ενέργειες για τη χρήση της γης.

Βάσει του μνημονίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ολοκληρώσει την μελέτη για πιθανή ρύπανση του εδάφους και των υδάτων της περιοχής, τόσο από αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία του ΚΥΤ, όσο και λόγω των πυρκαγιών που κατά περιόδους ξεσπούσαν.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο «Ράδιο Αρμόνια» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος σχολίασε  ότι «σε κάθε περίπτωση έχει μπει το νερό στο αυλάκι και προχωράμε στην αποκάθαρση της περιοχής».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

40 χρόνια από την κοίμηση του αειμνήστου Γέροντος Χαρίτωνος Μακρή: Μνημόσυνο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σάμου

Στο ΦΕΚ η απόφαση για πύλη εισόδου-εξόδου στο Καρλόβασι – Σε ισχύ για 8 μήνες

Απεργία δημοσίων υπαλλήλων στις 13 Μαΐου με συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία

13 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών προκηρύχθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και ΠΦΠΟ: Καμία συγκάλυψη για τον θάνατο του σκύλου στο Αβάντι

Πανελλήνιες 2026: Ημερίδα για γονείς και μαθητές την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Σάμου