17.2 C
Σάμος
29/11/2024
Σαμιακά

Τραχανάς Σάμου με λαχανικά και αρμόγαλο

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

200 γραμμάρια τραχανά

200 γραμμάρια αρμόγαλο

2 καρότα

2 μέτρια κολοκύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κλωνάρια σέλερι

1 σκελίδα σκόρδο

2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

400 ml ζωμό λαχανικών

100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα Σάμου

100 ml ξηρό μοσχάτο Σάμου

50 ml ελαιόλαδο

5 φύλλα πλατύφυλλουβασιλικού

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τα λαχανικά κομμένα σε μικρούς κύβους (εκτός από την τριμμένη ντομάτα), τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το λευκό μοσχάτο Σάμου. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ενσωματώνουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών σιγά, σιγά αφήνοντας κάθε φορά να πίνει τα υγρά του. Δοκιμάζουμε τον τραχανά και όταν είναι έτοιμος και δεν έχει περιττά υγρά, τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ρίχνουμε την γραβιέρα Σάμου, τα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το φαγητό μας στα πιάτα και προσθέτουμε το αρμόγαλο.

Πηγή :samosfood.gr

Related posts

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου: Black… μεσάνυχτα

admin

Το Εργατικό Κέντρο για τα πολύνεκρα ναυάγια στη Σάμο

admin

Ανδρέας Λαγός: Ο Σαμιώτης σεφ που μαγείρεψε για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

admin

150.000 επισκέπτες από Τουρκία στη Σάμο φέτος

admin

Στήριξη στις διώξεις εκπαιδευτικών – Κάλεσμα από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Ενημερωτική Συνάντηση Δημοσιογράφων από τη Fraport Greece στο Αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος»

admin

Ηγετικός ρόλος της KRIKOS AE στις τεχνολογίες χωρίς εκσκαφή

admin

Παγκόσμια διάκριση για την ομάδα Pi Force του ΓΕΛ Σάμου στους τελικούς F1 in Schools

admin

Επίσημη Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ενδοκρινολογίας, κ. Γεωργίου Χρούσου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

admin