21.1 C
Σάμος
05/11/2025
Σαμιακά

Τριήμερες Εκδηλώσεις του Ιπποτικού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου – Παρούσα η Σάμος

Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, η Ελληνική Μεγάλη Αποστολή (Hellenic Grand Priory) του Στρατιωτικού και Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ, στα πλαίσια των όλων εκδηλώσεών της, είχε την μεγάλη τιμή να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει την Α.Ε. τον Μεγάλο Μάγιστρο του Τάγματος Η.Ε. Francisco de Borbon Graf von Hardenberg και την Α.Ε. τον Επίτιμο Μεγάλο Μάγιστρο του Τάγματος H.H. Don Francisco de Borbon Y Escasany 5th Duke of Seville and Grandee of Spain, καθώς και αντιπροσωπείες υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Τάγματος από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Επίσης τις όλες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, εξέχουσες προσωπικότητες της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, εκπρόσωποι της Ορθοδόξου και Καθολικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι ξένων χωρών, άρχοντες Πατριαρχείων κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός Σάμιος, κ. Ευγένιος Χαρδαβέλλας, αξιωματικός του Τάγματος, τιμήθηκε από την Ελληνική Μεγάλη Αποστολή με τα Αριστεία Γ’ και Β’ Τάξεως.

Επίσης, σε κατ’ ιδίαν επαφή με τον Μεγάλο Μάγιστρο του Τάγματος, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας Μνημείου στην περιοχή του παλαιού Λεπροκομείου Σάμου, στον Δήμο Δυτικής Σάμου, (καθώς το Τάγμα του Αγίου Λαζάρου ιστορικά, σχετίζεται με την περίθαλψη αλλά και καταπολέμηση της Λέπρας παγκοσμίως), καθιστώντας γνωστό και αναδεικνύοντας αυτό ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, διαφημίζοντας μέσω του Τάγματος, τη Σάμο εν γένει, σε όλη την υφήλιο.
Οι προοπτικές αυτής της πρότασης είναι πολλές και ωφέλιμες για την τοπική μας κοινωνία.

Το Στρατιωτικό και Νοσοκομειακό Τάγμα του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ, εδώ και αιώνες, είναι μια μεγάλη οικογένεια χριστιανών ιπποτών, αφιερωμένο στην προστασία και προώθηση του Χριστιανισμού σε όλη την Οικουμένη, με πλειάδα ανθρωπιστικών προγραμμάτων που στόχο έχουν την φροντίδα όσων βρίσκονται σε ανάγκη.

Η Αγάπη προς τον Πλησίον είναι η «σημαία» του Τάγματος.
ATAVIS ET ARMIS.

Related posts

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin

4 Νοεμβρίου 1996: Το τραγικό ναυτικό δυστύχημα έξω από το Βαθύ της Σάμου

admin

145.496 επιβάτες από Τουρκία στη Σάμο – Άνοδος για το Βαθύ

admin

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τιμήθηκε από την ECU για την ακαδημαϊκή του συμβολή στο σκάκι

admin

Διαμαρτυρία Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Πυθαγορείου

admin