19.4 C
Σάμος
04/05/2025
Περιφερειακά

Υποδομές, αποκέντρωση και μεταναστευτικό οι 3 πυλώνες Μουτζούρη

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ορκίστηκε το πρωί του Σαββάτου η νέα Περιφερειακή Αρχή του Βορείου Αιγαίου με τον Κώστα Μουτζούρη να ορκίζεται κι επίσημα νέος Περιφερειάρχης.

Όπως  αναφέρει ο politischios.gr στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο νέος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την πρώην Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, όσους στάθηκαν στο πλευρό του πλαισιώνοντας με την παρουσία τους τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του καθώς και την οικογένειά του για την πολύτιμή συμπαράστασή της.

Οι τρεις άξονες

Όπως εξήγησε ο κ. Μουτζούρης η νέα περιφερειακή αρχή θα εστιάσει σε 3 βασικούς άξονες. Πρώτος άξονας είναι η βελτίωση των υποδομών μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και ΕΣΠΑ, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρώην περιφερειάρχης έχει αφήσει σημαντικό έργο πίσω της.

Δεύτερος άξονας, όπως είπε, είναι η αποκέντρωσης της διοίκησης, διαμηνύοντας ότι Βόρειο Αιγαίο δεν είναι μόνο η Λέσβος.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στον τρίτο άξονα που αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, λέγοντας ότι για τον ίδιο αποτελεί μείζον θέμα η παραμονή 25.000 ψυχών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Θα πρέπει να γίνει σαφές και στην Κυβέρνηση και στην Ευρώπη ότι δεν είναι δυνατόν τα νησιά να είναι καταθετήρια ψυχών. Όλη η Ελλάδα οφείλει να συνδράμει στην ανθρωπιστική κρίση και να επωμισθεί κι αυτή το βάρος της διαχείρισης που προς το παρόν σηκώνουν μόνο τα νησιά μας. Πρώτος εγώ θα ανοίξω την αγκαλιά μου σε αυτούς τους ανθρώπους όμως ξεκαθαρίζω ότι τα νησιά δεν θα αλλοιωθούν ούτε θρησκευτικά αλλά ούτε κι εθνικά», είπε χειροκροτούμενος.

Πηγή www.politischios.gr

Related posts

Συμπεράσματα και θέσεις της «Νέας Δυναμικής» επί των θεμάτων της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

admin

Παράκαμψη Πυθαγορείου-Χώρας: Κίνδυνος έκπτωσης για τον ανάδοχο

admin

Ο Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι για την μετακίνηση υπαλλήλου από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο Τμήμα Ισότητας της ΠΕ Σάμου

admin

Στην Αθήνα, τη Σάμο και την Ικαρία ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης

admin

Πραγματοποίηση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) στην Π.Ε. Σάμου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

admin

Κ. Μουτζούρης: Πράσινο φως για έργα ύδρευσης €7,1 εκατ. σε Σάμο,Φούρνους, Μυτιλήνη, Οινούσσες

admin

Ημερίδα στη Σάμο για τον Ψηφιακό Αγροδιατροφικό Χάρτη Β. Αιγαίου: Πρόσκληση σε Παραγωγούς & Μεταποιητές

admin

Εκδήλωση παρουσίασης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Αϊβαλί

admin

Μουσική Μυσταγωγία στη Σάμο: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Άννα Μπιθικώτση

admin