14/05/2025
Πολιτικά

Υπουργείο Πολιτισμού: Διατηρητέο κτίριο και όχι μνημείο η Φραγκόκλησα

Έλλειψη βούλησης για την ταχεία αποκατάσταση και εν γένει ανάδειξη και αξιοποίηση της «Φραγκόκλησας» στη Σάμο προκύπτει από την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στη σχετική ερώτηση που της είχα πρόσφατα καταθέσει, με τη συνυπογραφή και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προσκολλημένο στο γράμμα του νόμου εν στενή εννοία και μη εκτιμώντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πολιτιστική, αλλά και συμβολική αξία του κτίσματος, το Υπουργείο στην απάντησή του αναφέρει ότι δεν φέρει ευθύνη για την «εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης» επί του κτιρίου· τούτο «αποτελεί υποχρέωση των νομέων και ιδιοκτήτων» του, συμπληρώνει, καθώς αυτό έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο και όχι μνημείο.

Περιοριζόμενο στην τυπική έγκριση διενέργειας εργασιών αποκατάστασης, το Υπουργείο με την απάντησή του αυτή αναδεικνύει ξανά την κυβερνητική ολιγωρία στην στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου και την απουσία όχι μόνο σχεδίου, αλλά και διάθεσης στήριξης πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση του νησιού.

Related posts

Αποζημιώσεις Αμπελουργών: Γιατί η Σάμος δεν εντάχθηκε στο “Μέτρο 23”; Η απάντηση του Υπουργού

admin

Δ.Ο.Υ. Σάμου: Δεν καταργείται – Ανακοίνωση του Βουλευτή μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών

admin

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Σάμου: “Όχι στις ανεμογεννήτριες – Κάλεσμα σε αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί”

admin

Νέα Αριστερά: “Η Fraport αποφασίζει για τις Βάσεις Πυροσβεστικής;” Ερώτηση για τη μεταφορά από τη Σάμο στη Λήμνο

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Κικίλια: Διαβεβαιώσεις για ακτοπλοΐα, εισιτήρια και μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Άρθρο του Κώστα Τζίχα-Γιατί έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σάμο;

admin

“Να εφαρμοστεί η Οδηγία για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά”

admin