18.3 C
Σάμος
16/05/2025
Πολιτικά

Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η γνωστή ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, γνωστή ηθοποιός με μακροχρόνια καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση, είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας. Γεννημένη στην Αθήνα στις 20 Αυγούστου 1973, η Καλλιόπη Ευαγγελίδου έχει αφήσει το αποτύπωμά της στον χώρο των τεχνών και της πολιτικής.

Εκπαίδευση και Καριέρα

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει επίσης αποφοιτήσει από τη Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε το 1992 και περιλαμβάνει συνεργασίες με το ελεύθερο θέατρο, τις κρατικές σκηνές και την τηλεόραση.

Πολιτική Δράση

Από το 2002 εγκαταστάθηκε μόνιμα στις Σέρρες, όπου και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά. Υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών από το 2007 έως το 2011, κατέχοντας θέσεις όπως Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ Δ.Ε.Π.Κ.Α Σερρών, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί Δ. Σερρών, και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ. Σερρών. Από το 2018 έως το 2021 ήταν Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Οικογενειακή Ζωή

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι παντρεμένη με τον Φώτη Θεοδωρίδη, αγρότη-κτηνοτρόφο, και είναι μητέρα τριών παιδιών, της Θωμαΐδας (21 ετών), του Ευγένιου (17 ετών) και της Βίλμας (13 ετών).

Η συμμετοχή της στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας φέρνει μια νέα προοπτική στην πολιτική σκηνή, βασισμένη στην εμπειρία της στον χώρο των τεχνών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Related posts

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Αποζημιώσεις Αμπελουργών: Γιατί η Σάμος δεν εντάχθηκε στο “Μέτρο 23”; Η απάντηση του Υπουργού

admin

Δ.Ο.Υ. Σάμου: Δεν καταργείται – Ανακοίνωση του Βουλευτή μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών

admin

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Σάμου: “Όχι στις ανεμογεννήτριες – Κάλεσμα σε αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί”

admin

Νέα Αριστερά: “Η Fraport αποφασίζει για τις Βάσεις Πυροσβεστικής;” Ερώτηση για τη μεταφορά από τη Σάμο στη Λήμνο

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Κικίλια: Διαβεβαιώσεις για ακτοπλοΐα, εισιτήρια και μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Άρθρο του Κώστα Τζίχα-Γιατί έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σάμο;

admin