09/11/2025
Σαμιακά

Υ.Α: Πάνω από 500.000 € ξοδεύτηκαν στην πόλη της Σάμου το α’ εξάμηνο του 2018

Την ανησυχία της ,ότι ίσως αυξηθούν τα νούμερα των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί μας, λόγω των συνθηκών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, εξέφρασε η υπεύθυνη του παρατήματος της Ύπατης Αρμοστείας στη Σάμο, κ. Σοφία Τεκίδου, στην Ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Αρμονία “Ραδιοφωνικά και Ενήμερα” με τον Μάνο Στεφανάκη.

Στην εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στη Σάμο, αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο μεταναστών και προσφύγων στο Βαθύ, τονίζοντας ότι ενώ η επίσημη χωρητικότητα του είναι 700 με 800 άτομα, φτάνει σήμερα να φιλοξενεί 2.500-3.000 άτομα. 

Η ίδια επανέλαβε παράλληλα την έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας, να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στο νησί , με μεταφορά περισσότερων αιτούντων άσυλο προς την ηπειρωτική χώρα.

Η επικεφαλής, έδωσε στην δημοσιότητα κάποια ενδιαφέρουσα στοιχεία, όπως για την μηνιαία μισθοδοσία των προσφύγων και των μεταναστών. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ευρωπαϊκά ταμεία έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας .

Η ίδια υποστήριξε ότι Ύπατη  Αρμοστεία δίνει σε άτομα άνω των 18 χρόνων, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ μηνιαίως. Μάξιμουμ φτάνουν τα 330 ευρώ για μία επταμελή οικογένεια και πάνω.

Τα ποσά αυτά καλύπτουν κυρίως τις βασικές τους ανάγκες, όπως είναι το φαγητό ,το νερό ,ίσως κάποια φάρμακα αλλά και για την μετακίνηση τους.”Τα πόσα που ακούγονται για 500 ευρώ μηνιαίως δεν υφίστανται “, είπε χαρακτηριστικά.

Στην διάρκεια της συνέντευξης η κ. Τεκίδου υπογράμμισε, οτι τον περασμένο Ιούνιο δόθηκαν γύρω στις 250.000 ευρώ σε 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σε μορφή επιδότησης ενώ συνολικά  το πρώτο εξάμηνο του 2018, η χρηματική επιδότηση ανήλθε στις 850.000 ευρώ.

“Έστω αν θεωρηθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί ξόδεψαν τα μισά τους χρήματα, πάνω από 500.000 ευρώ επενδύθηκαν στην πόλη της Σάμου. Με αυτό τον τρόπο στηρίζεται η τοπική  οικονομία”,κατέληξε η κ.Σοφία Τεκίδου.

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin