04/08/2026
Σαμιακά

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

collage viomatika

Ο Σύλλογος Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου ΕυΠο και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» σχεδιάζουν την πραγματοποίηση ενός κύκλου τριών (3) βιωματικών εργαστηρίων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου με θέμα: «Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα».

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, συνδεόμενοι/ες μέσα από το κοινό βίωμα της αντιμετώπισης του καρκίνου, να εμπλουτίσουν τις πρακτικές που τους βοηθούν να αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις της ζωής αλλά και να απολαμβάνουν τις χαρές της.

Οι συναντήσεις θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, δηλαδή τα μέλη της ομάδας, με τη βοήθεια των συντονιστών-ψυχολόγων, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στη επεξεργασία των θεμάτων, να μοιραστούν και να διευρύνουν τους τρόπους που έχουν για να ενδυναμώνουν τα ψυχικά τους αποθέματα.

Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες, με διάρκεια 2 ωρών η καθεμία και θα πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο του Κέντρου Πρόληψης, στην πόλη της Σάμου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο ΕυΠο (Δώρα Παπαδάμ – 6973307638)  είτε με το Κέντρο Πρόληψης (2273023443 και 87070-1) μέχρι τη Δευτέρα,11 Μαρτίου (καθημερινές από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ.).

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

37 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία στη Σάμο

Νέα ιατρός, η κα Σταματία Σουρρή, στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατάνου Δυτικής Σάμου

Αγάπη Μαγαλιού: «Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας η Λευκή Νύχτα», αποχωρεί από την προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα: Δύο σώοι και δύο χωρίς τις αισθήσεις τους

Σάμος: Τέσσερις αεροδιακομιδές ασθενών σε λίγες ώρες, συντονισμένη επιχείρηση με C-27, Super Puma και τουρκικό ελικόπτερο

«Περίφραξη για φυλακές, όχι για σχολεία»: Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών για το ατύχημα παιδιού