7.8 C
Σάμος
24/02/2025
Περιφερειακά

Χίος : ΟΧΙ στη δημιουργία ΚΥΤ στα πρότυπα της Σάμου

Τέλος σε κάθε συζήτηση για δημιουργία δομής ταυτοποίησης, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα πρότυπα της γειτονικής Σάμου, έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Αρνητικό σε κάθε συζήτηση για δημιουργία δομής ταυτοποίησης, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα πρότυπα της Σάμου, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Σκληρή ήττα για τον Δήμαρχο Χίου επεφύλασσε το δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα . Την πρόταση του Δημάρχου για υπόδειξη νέας δομής μεταναστών στις Μπαμπακιές καταψήφισαν 29 δημοτικοί σύμβουλοι (ακόμα και της δικής του παράταξης) καθώς και παρατάξεων που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ. Στην Χίο δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Μηταράκη όπως ειπώθηκε πολλάκις στο δημοτικό συμβούλιο. Οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο θεώρησαν την πρόταση ελλιπή χωρίς να κατοχυρώνει και να εξασφαλίζει αφενός την μικρή χωρητικότητα και αφετέρου τον ρόλο ως απλό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα για το πρόσωπο του κ. Μηταράκη δεν είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκό και όπως φαίνεται η Χίος στην αξιολόγηση του έργου του τον αφήνει μετεξεταστέο.

Υπενθυμίζουμε πως στην Μυτιλήνη πριν λίγες ημέρες η αποδοχή της δομής που σχεδιάζει το Υπουργείο πέρασε με οριακή πλειοψηφία.

 

Πηγή: www.lesvospost.com

Related posts

Χίος: Ηχηρό «όχι» στην εξόρυξη αντιμονίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

admin

Eκδήλωση για τον οινοτουρισμό με τίτλο «Χαρίζοντας οινοτουριστικές εμπειρίες»

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2021-2027

admin

Πρωτοβουλίες εξωστρέφειας για το Βόρειο Αιγαίο – Η δήλωση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γ. Καλτάκη

admin

Τιμητική βράβευση Αλέξανδρου Βασιλικού από Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Στήριξη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους διωκόμενους πολίτες της Χίου

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με Φάμελλο

admin

Μουτζούρης σε Παναγιωτόπουλο: Είμαστε ενάντια στις δομές – Θέσεις που παραμένουν αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες

admin

Συνέντευξη Τύπου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – ΕΣΠΑ & έργα υποδομής

admin