30 C
Σάμος
02/08/2025
Σαμιακά

Χρυσό στον Σαμιώτη chef Ε. Μπιλιμπά

Περιγραφή εικόνας

Με το χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου οργανισμού «GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB» τιμήθηκε –για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού- ένας Σαμιώτης chef, ο Ευάγγελος Μπιλιμπάς.

Το «Certification of Value & Quality_Gold Medal 2021» αποτελεί έναν τίτλο τιμής για εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν ξεχωρίσει για την αξία τους και τη συνεισφορά τους στην ελληνική γαστρονομία.

Μέσω αυτής της διάκρισης, το ακριτικό νησί της Σάμου, ανεβαίνει στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας! Ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια η σαμιακή κουζίνα καταξιώνεται όχι μόνο από την υψηλή ποιότητα των τοπικών προϊόντων αλλά και από τις δημιουργίες των εξαιρετικών Σαμίων chef και μαγείρων.

Ανάμεσά τους, ο Ευάγγελος Μπιλιμπάς είναι ένας από τους executive chefs που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες consulting δημιουργικής μαγειρικής τέχνης, κυρίως στο εξωτερικό. Στη γενέτειρά του, τη Σάμο, διατηρεί το «Aphrodite Garden Restaurant» στο Πυθαγόρειο, όπου με ιδιαίτερη θέρμη υπερασπίζεται την εξέλιξη της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα αυθεντικά, ποιοτικά γηγενή προϊόντα και τις ντόπιες πρώτες ύλες. Λάτρης της «Πυθαγορείου διατροφής» έχει θέσει ως στόχο ζωής την ανάδειξή της ως κυρίαρχης τάσης στη σαμιακή κουζίνα του σήμερα. Συμμετέχει πλαισιώνοντας εθελοντικά την εκπροσώπηση της Σάμου σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και διοργανώσεις, καθώς, όπως δηλώνει «το ευλογημένο αυτό νησί του Αιγαίου έχει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα, που ξεκινά από τον φιλόσοφο Πυθαγόρα και φτάνει ως τη «φιλοσοφία» της σαμιακής παραδοσιακής μαγειρικής…»

Το «Greek Taste Beyond Borders» με έμβλημα την χρυσή σπείρα και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα business network σε κάθε σημείο του πλανήτη, προάγοντας την ελληνική κουζίνα. Η διεθνής πιστοποίηση, τα αυστηρότατα κριτήρια επιλογής, το οργανωμένο πλάνο, οι πολυάριθμοι υποστηρικτές, οι κομβικές σχέσεις με διεθνή κέντρα γαστρονομίας και τουριστικούς ομίλους, δίνουν μια ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτή την τοποθέτηση της Σάμου στο παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι.


Ο βραβευμένος Σαμιώτης chef θα εκπροσωπήσει το νησί μας στο παγκόσμιο συνέδριο του «Greek Taste Beyond Borders» στο οποίο θα παραστούν διεθνείς προσωπικότητες και κορυφαίοι chef από όλον τον κόσμο. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηναίων και θα λάβει χώρα στις 5 Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: samiakovima.gr

Related posts

Σύλληψη 61χρονου Ισλανδού στη μαρίνα Πυθαγορείου για ενδοοικογενειακή βία

admin

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του εκπαιδευτικού απο την Δευτέρα

admin

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο Βαθύ για τη «Λευκή Νύχτα»

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου για «Λευκή Νύχτα»: «Μαύρη» για τους εργαζομένους, «Λευκή» για τους εργοδότες

admin

Ακριβοπληρωμένα συστήματα πρόσβασης για ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο μένουν ασυντήρητα

admin

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin