11/09/2025
Δήμος

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ζητά η “Δράση” για το ΦΠΑ

Κατατέθηκε στον Δήμο χθες το αίτημα της παράταξης “Δράση Ενότητα Προοπτική”, να μπει σαν θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο,  το  ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της συνέχισης  ισχύος  των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Δημοτική παράταξη αναφέρει:

“Πιθανή εξαίρεση των νησιών μας από την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κρίνεται  απαράδεκτη και καταδικαστέα. Καλούμε την κυβέρνηση να αποδείξει ότι πιστεύει στην νησιωτικότητα. Τα  νησιά μας εκτός από το μεταναστευτικό καλούνται να ανταγωνιστούν χώρες με πολύ χαμηλότερο ΦΠΑ  στον τομέα του τουρισμού.

Ευελπιστούμε σε ομόφωνο ψήφισμα του αιτήματος από όλο το δημοτικό συμβούλιο  και ζητούμε από τους βουλευτές όλων των νησιών, τη Περιφέρεια  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου και όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Σάμου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν το δίκαιο αυτό αίτημα των νησιών μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε!”

 

Related posts

Νέα σχολική χρονιά: Τι μήνυμα στέλνουν οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Δυτική Σάμος: Έκκληση για άμεση απομάκρυνση παράνομων αφισών – Έρχονται νόμιμοι χώροι αφισοκόλλησης

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου στη Διεθνή Μέρα ΝΑΤΟ»

admin

Αίτημα για ενημέρωση και ειδική συνεδρίαση σχετικά με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

admin

Μαρνέζος: «Χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου»

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στους 6 κορυφαίους της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

admin

Διάκριση για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

admin

«ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

admin

Καστανιά: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες της Δυτικής Σάμου

admin