04/06/2026
Σαμιακά

1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου:Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πόλη της Σάμου

Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πόλη της Σάμου, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», «Αγροτοτουρισμός στο Νησί του Πυθαγόρα», «Τρόπος λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού».

Η 1η ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτος (ΓΑΚ) – Αρχεία νομού Σάμου, όπου οι φιλόλογοι κ. Μανόλης Γιαννούτσος και Μάριος Βακίρης ενημέρωσαν τους μαθητές για το ρόλο και τη λειτουργία των Αρχείων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά αρχειακό υλικό και ενημερώθηκαν για ιστορικά τοπόσημα του Καρλοβασίου – βυρσοδεψεία, λεπροκομείο, προσφυγικά.

Η 2η ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως Σάμου, όπου η ξεναγός κα Ειρήνη Χαραλαμπάκη ευγενικά προσφέρθηκε και ξενάγησε τους μαθητές/τριες μας, στις αίθουσες του Μουσείου.

Η 3η ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Cafe 102,5».

Ο κ. Αλέξης Κομνηνός, ιδιοκτήτης του σταθμού, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τον τρόπο λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και για την οργάνωση μιας «ζωντανής» ραδιοφωνικής εκπομπής τόσο στο χώρο του σταθμού, όσο και μέσω τηλεφωνικών συσκευών ή και του διαδικτύου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου επέδειξαν άψογη συμπεριφορά και με τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις ερωτήσεις τους έκαναν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις μια πολύτιμη βιωματική εμπειρία για αυτούς.

“Ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που διέθεσαν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας: τους φιλολόγους κο Μ. Γιανούτσο, και τον κο Μ. Βακίρη, από την επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και τις σημαντικές πληροφορίες που μοιράστηκαν με τους μαθητές μας. Καθώς επίσης την Ξεναγό κα Ειρ. Χαραλαμπάκη για την δωρεάν ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου, και τέλος τον κο Α. Κομνηνό για την φιλοξενία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Cafe».”

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Πολύτεκνη άνεργη μητέρα έχασε θέση στον Δήμο λόγω λάθους στη μοριοδότηση

Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων Σάμου: Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στόχος οι 24.000 αφίξεις στη Σάμο: Η Apollo ανοίγει τη φινλανδική αγορά και αυξάνει τις πτήσεις κατά 16%

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Βαθύ της Σάμου. Ανακαίνιση, επανέκθεση, καθολική προσβασιμότητα

Θερμικές κάμερες κατέγραψαν 600 αγριόχοιρους, οι αγρότες μιλούν για πάνω από 2.000