27.8 C
Σάμος
01/08/2025
Σαμιακά

1.892 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τον Οκτώβριο στη Σάμο

Περιγραφή εικόνας

Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο για τον μήνα Οκτώβριο.
1.892 άτομα κατέφτασαν στο νησί απο τα απέναντι τουρκικά παράλια. Η πλειονότητα τους ήταν από το Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Συρία.

Στη Σάμο σύμφωνα με την μηνιαία επισκόπηση της Ύπατης Αρμοστείας, διαμένουν περίπου 4.600 πρόσφυγες και μετανάστες. H πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Ιράκ (22%), το Αφγανιστάν (22%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (12%) και τη Συρία(10%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού και τα παιδιά το 29% εκ των οποίων περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών.

Περίπου το 21% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. Το 43% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Για το μήνα Οκτώβριο έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 685 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα.Από αυτούς, 590 (86%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

Related posts

Ακριβοπληρωμένα συστήματα πρόσβασης για ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο μένουν ασυντήρητα

admin

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin

Οργή αγροτών στη Σάμο: Οι αγριόχοιροι καταστρέφουν τους αμπελώνες, η Πολιτεία απούσα

admin

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin