27/08/2025
Σαμιακά

Στον “αφρό” των νέκταρ, τα κρασιά της Σάμου

Περιγραφή εικόνας

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΩΝ ΝΕΚΤΑΡ

Με το πνεύμα των Χριστουγέννων να έχει δώσει στη διάθεσή μας μια διάθεση εορταστική, διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά η σημαντική οινογευστική έκθεση «Αφρός και Νέκταρ» που επικεντρώνεται σε δύο κορυφαίες κατηγορίες οίνου, των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων.

Σε μια τέτοια κομβική συνάντηση που διεξήχθη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών με πολύ μεγάλη προσέλευση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ιδιαιτέρως αγαπητά στο οινόφιλο κοινό, μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου!

Η χαρισματική ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου σταφυλιού που αναδεικνύει όλα του τα μοναδικά αρώματα χάρη στη χειρωνακτική, πατρογονική καλλιέργεια του εμβληματικού σαμιακού αμπελώνα και τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης που εφαρμόζουν οι «Μuscat Artisans» του ΕΟΣ Σάμου, δίνει επιδόρπιους οίνους που πραγματικά ξεχωρίζουν: Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Vin Doux, Samos Anthemis, Samos Solera και το «πολύτιμο» Samos 1963, έκλεψαν τις εντυπώσεις με  το πολύπλοκο  αρωματικό τους προφίλ, τη συμπύκνωση και τη βελούδινη γεύση τους.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, ιδιαιτέρως τιμήθηκε το διακριτό Μaster Class του οραματιστή οινοδημοσιογράφου Κωνσταντίνου Στεργίδη, ο ο οποίος εξήγησε με τον χαρισματικό του λόγο τις διαφορετικές οινοποιήσεις των γλυκών κρασιών της Σάμου. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Διευθυντή του ΕΟΣ Σάμου Τίτο Φραντζή ανέλυσαν την οινοποιητική διαφορά του γράμματος «ο» με το «ωμέγα» και μίλησαν για την αριστουργηματική γεύση και τα αρώματα με τα οποία εμπλουτίζει ο χρόνος τους επιδόρπιους οίνους.

Στο πλαίσιο των Master Classes του «Αφρός & Νέκταρ» ο διακεκριμένος οινοδημοσιογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος, εξήγησε αναλυτικά με τον ιδιαίτερο εύληπτο τρόπο έκφρασής του το εντυπωσιακό σύστημα παλαίωσης Solera (συστάδα βαρελιών σε σχήμα πυραμίδας).  Οι συμμετέχοντες έγιναν κοινωνοί των διευρυμένων οινολογικών του γνώσεων αλλά και της γεύσης του ξεχωριστού «Samos Solera», σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

 

 

Related posts

Ο Δημήτρης Βλασιάδης για σεισμόπληκτα Σάμου: «Το τέρας της γραφειοκρατίας καθιστά τη δουλειά μας ακατόρθωτη»

admin

Ο Τρύγος του Μοσχάτου στη Σάμο: Εξαιρετική σοδειά παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

admin

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin

Η «Nature’s Classroom Summer Camp» της Σάμου στην IP Exhibition της Αθήνας

admin

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του “BLUE STAR MYCONOS” τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

admin

Αναχώρηση του «Blue Star Mykonos» με καθυστέρηση

admin