27.2 C
Σάμος
11/07/2025
Σαμιακά

Στον “αφρό” των νέκταρ, τα κρασιά της Σάμου

Banner Samos24

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΩΝ ΝΕΚΤΑΡ

Με το πνεύμα των Χριστουγέννων να έχει δώσει στη διάθεσή μας μια διάθεση εορταστική, διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά η σημαντική οινογευστική έκθεση «Αφρός και Νέκταρ» που επικεντρώνεται σε δύο κορυφαίες κατηγορίες οίνου, των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων.

Σε μια τέτοια κομβική συνάντηση που διεξήχθη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών με πολύ μεγάλη προσέλευση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ιδιαιτέρως αγαπητά στο οινόφιλο κοινό, μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου!

Η χαρισματική ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου σταφυλιού που αναδεικνύει όλα του τα μοναδικά αρώματα χάρη στη χειρωνακτική, πατρογονική καλλιέργεια του εμβληματικού σαμιακού αμπελώνα και τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης που εφαρμόζουν οι «Μuscat Artisans» του ΕΟΣ Σάμου, δίνει επιδόρπιους οίνους που πραγματικά ξεχωρίζουν: Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Vin Doux, Samos Anthemis, Samos Solera και το «πολύτιμο» Samos 1963, έκλεψαν τις εντυπώσεις με  το πολύπλοκο  αρωματικό τους προφίλ, τη συμπύκνωση και τη βελούδινη γεύση τους.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, ιδιαιτέρως τιμήθηκε το διακριτό Μaster Class του οραματιστή οινοδημοσιογράφου Κωνσταντίνου Στεργίδη, ο ο οποίος εξήγησε με τον χαρισματικό του λόγο τις διαφορετικές οινοποιήσεις των γλυκών κρασιών της Σάμου. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Διευθυντή του ΕΟΣ Σάμου Τίτο Φραντζή ανέλυσαν την οινοποιητική διαφορά του γράμματος «ο» με το «ωμέγα» και μίλησαν για την αριστουργηματική γεύση και τα αρώματα με τα οποία εμπλουτίζει ο χρόνος τους επιδόρπιους οίνους.

Στο πλαίσιο των Master Classes του «Αφρός & Νέκταρ» ο διακεκριμένος οινοδημοσιογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος, εξήγησε αναλυτικά με τον ιδιαίτερο εύληπτο τρόπο έκφρασής του το εντυπωσιακό σύστημα παλαίωσης Solera (συστάδα βαρελιών σε σχήμα πυραμίδας).  Οι συμμετέχοντες έγιναν κοινωνοί των διευρυμένων οινολογικών του γνώσεων αλλά και της γεύσης του ξεχωριστού «Samos Solera», σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

 

 

Related posts

Σταμάτης Φιλιππής, Στράτος Καπώλης και Γιάννης Χατζηκωνσταντής για την κατάσταση του Νοσοκομείου

admin

Ασφάλιση Επιχειρήσεων– Συνέπειες από τη μη συμμόρφωση – Τράπεζα ή επαγγελματίας ασφαλιστής η σωστή επιλογή;

admin

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου για τo Open City στο Καρλόβασι

admin

Ικαρία: Ιστορική Επέτειος-250 Χρόνια Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λευκάδα

admin

Υποχρεωτική Παύση Εργασιών στη Σάμο λόγω Καύσωνα: 11:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

admin

Ίδρυση Συλλόγου Εργαζομένων Δασικών Υπηρεσιών Αιγαίου

admin

Γιάννης Βουδιώτης: Μεγάλη διάκριση για τον Σαμιώτη ποδηλάτη στην Ιερισσό

admin

Δρ. Χριστίνα Δαρβίρη: Ομιλία για τον Πυθαγόρα και την Αυτογνωσία στον Μαραθόκαμπο

admin

Υλοποίση Προγράμματος Erasmus+ από το 2ο Πειραματικό Δημ. Σχ. Σάμου

admin