24.4 C
Σάμος
06/06/2025
Δήμος

Ορκωμοσία νεοκλεγέντος δημάρχου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, δημοτικών και τοπικών συμβούλων

Το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 5:30 μ.μ. στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους καθώς και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων που εκλέχθηκαν στη διάρκεια των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Το καλό του τόπου και τίποτα δεν μας χωρίζει»

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο νέος δήμαρχος Δυτικής Σάμου, που ορκόσθηκε για 7η φορά (όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει υπηρετήσει τόσο τον Α΄ όσο και τον Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης), ανέφερε μεταξύ άλλων, «… πρέπει να ζωντανέψουμε τις πόλεις και τα χωριά μας, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως την πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή του, τη φυσική ομορφιά του, να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ανταγωνιστικό, αντάξιο της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, ανταποκρινόμενοι στις δυνατότητές τους. Είμαστε έτοιμοι να επιδιώξουμε και να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας την προοπτική που αρμόζει στο μέλλον τους. Να τους παραδώσουμε ένα Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, με έργα πνοής που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που θα είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Και φυσικά αυτό έρχεται μέσα από συνεργασία – σκληρή δουλειά και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Το καλό του τόπου και τίποτα δεν μας χωρίζει. Θέλουμε ν’ αφήσουμε το θετικό αποτύπωμά μας στον τόπο μας και να τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών μας που μας εξέλεξαν…».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κοινή και ομαδική προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναστήλωση των Ιερών Ναών και Μοναστηριών, που έχουν πληγεί μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020. Πρόκειται συνολικά για 22 Ναούς.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν τρία άτομα από τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Σάμου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρακτικών ορκωμοσίας για όλους τους δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου, φορείς του τόπου, εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων συμβούλων και πολύς κόσμος.

Related posts

Άρχισαν τα όργανα: Παραιτήθηκε η Μαρία Φιλιππή από Εντεταλμένη Σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής

admin

“Tsunami Ready” η Ανατολική Σάμος: Προσδιορίστηκαν χώροι καταφυγής, οδοί διαφυγής και έρχονται ασκήσεις

admin

Το 8ο Τρόπαιο “Λυκούργος Λογοθέτης” έρχεται στο Καρλόβασι – Αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες

admin

Εξελίξεις στο θέμα των Ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο: Ενημέρωση από την ΑΝΑΣΑ μετά τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ Ανατολικής Σάμου

admin

Μπορεί Αντιδήμαρχος Οικονομικών να είναι ταυτόχρονα και συμβασιούχος υπάλληλος;

admin

Καθυστερήσεις και αστοχίες στο έργο οδοποιίας 1,33 εκατ. – Η ΑΝΑ.Σ.Α. καλεί τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της

admin

Πώς μπορούν οι σύγχρονες επεμβάσεις αισθητικής να αναδείξουν τη θηλυκότητά σας

admin

Ο Μάκης Βορίδης ενέκρινε 1,5 εκατ. ευρώ για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Ισιδώρου Σάμου.

admin