27.2 C
Σάμος
23/07/2025
Σαμιακά

Καταγγέλλει την Αστυνομία η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σάμου

Περιγραφή εικόνας

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταφέρεται εναντίον της αστυνομίας εξέδωσε η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος.

Πιο συγκεκριμένα η κίνηση κατήγγειλαν την παρουσία οχήματος της Αστυνομίας (ΟΠΚΕ) στην χθεσινή εκδήλωση στην πλατεία Πυθαγόρα,η οποία απομάκρυνε όποιους θεωρούσε μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος.

Την Τσικνοπέμπτη που πέρασε συνέβηκε άλλο ένα απαράδεκτο γεγονός σε βάρος των μεταναστών που βρίσκονται στη Σάμο. Ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς είχε ανακοινώσει τον εορτασμό της μέρας στην κεντρική πλατεία του Βαθέος, όπου και θα προσφέρονταν εδέσματα στους παρευρισκόμενους.

Όμως, η εκδήλωση έγινε με την ταυτόχρονη παρουσία οχήματος της Αστυνομίας (ΟΠΚΕ), η οποία απομάκρυνε όποιους και όποιες θεωρούσε μετανάστες/τριες. Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος αλλά και αποδέκτες παραπόνων από πολλές οικογένειες μεταναστών που δεν τους επιτράπηκε όχι μόνο η πρόσβαση στο προσφερόμενο φαγητό αλλά ούτε καν η παρουσία στην πλατεία.

Θα θέλαμε να μάθουμε την άποψη του Δήμου Σάμου για το γεγονός αυτό καθώς και το αν η εντολή για αυτές τις ενέργειες της ΟΠΚΕ δόθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή.

Θα προχωρήσουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια με στόχο να ενημερωθούν και να απαντήσουν στο αν ανέχονται ένα τέτοιο θεσμικά ρατσιστικό γεγονός (που θυμίζει εποχές που θεωρούμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί) οι σχετικές αρχές εντός και εκτός της Σάμου.

Related posts

Από 11.00 έως 18.00 τα έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα αύριο, Τετάρτη 23 Ιουλίου, στον ιδιωτικό τομέα

admin

Σωτήρια επέμβαση Κυβερνήτη του ΠΝ: Έσωσε ηλικιωμένη από πνιγμό στη Σάμο

admin

Απίστευτο περιστατικό στη Σάμο – Παράνομοι εισερχόμενοι μετανάστες σταματούν την κυκλοφορία

admin

Εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας και η επέτειος χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Καρλόβασι στις 25 Ιουλίου

admin

Αεροδιακομιδή 79χρονου από Σάμο στην Αθήνα με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ

admin

23χρονος δικυκλιστής ελαφρά τραυματίας σε τροχαίο στον Παγώνδα

admin

Εβδομαδιαία Ποιμαντική Επίσκεψη του Μητροπολίτη σε Φούρνους και Ικαρία

admin

Το οδικό δίκτυο στις εκτός σχεδίου περιοχές – Παρόν και Μέλλον              

admin