30.5 C
Σάμος
01/07/2025
Δήμος

Ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για την Πλατεία Πυθαγόρα.Τι παρεμβάσεις θα γίνουν

Banner Samos24

O Δήμος Σάμου, προκηρύσσει ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για την ανάθεση της  αναβάθμισης και την αποκατάστασης της κεντρικής πλατείας της πόλεως Σάμου, εκτιμώμενης αξίας 172.000 ΕΥΡΩ

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτή είναι:

Η πλατεία έχει συνολικό εμβαδόν της είναι περίπου 3.700,00 τ.μ. Προτείνεται να κατασκευαστεί νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με ψηλά φωτιστικά σώματα ίδια με αυτά της παραλιακής ζώνης, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία.

Τέσσερα φωτιστικά θα μπουν στις αντίστοιχες θέσεις στο κέντρο της πλατείας. Τα φωτιστικά που είναι κοντά στα κτίρια θα μετακινηθούν πιο κοντά στο κέντρο της πλατείας και σε θέσεις που δεν θα εμποδίζεται ο φωτισμός από τα υπάρχοντα δέντρα. Θα τοποθετηθεί μια σειρά φωτιστικών στο απέναντι πεζοδρόμιο του πέτρινου δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο, με σκοπό να ενισχυθεί ο φωτισμός σε αυτή την πλευρά της πλατείας. Επίσης προτείνεται ο ηλεκτροφωτισμός του τμήματος του εμπορικού δρόμου πίσω από την πλατεία, που είναι ελλιπέστατος.

Ο φωτισμός θα γίνει με κρεμαστά φωτιστικά, δεδομένου του μικρού πλάτους του δρόμου και της μη δυνατότητας να κατασκευαστούν βάσεις, για την στήριξη φωτιστικών σε ιστό, από την ύπαρξη πολλών δικτύων στο έδαφος. Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα συνδεθεί στον υπάρχον κεντρικό πίνακα, που βρίσκεται στο ισόγειο του δημοτικού κτιρίου. Ο πίνακας καλύπτει τις ανάγκες του ηλεκτροφωτισμού σε παροχή και δεν απαιτείται η κατασκευή νέου πίνακα.

Οι οικοδομικές εργασίες αφορούν κυρίως την συμπλήρωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης, με βασικό υλικό τις πλάκες μαρμάρου, στα σημεία όπου υπήρχαν οι πυραμίδες και φαίνεται η επιφάνεια του σκυροδέματος.

Ο σχεδιασμός της πλακόστρωσης ακολουθεί το υπάρχον σχέδιο και το συμπληρώνει. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση στα σημεία που πρέπει να καθαιρεθούν για την διέλευση των ηλεκτρικών καλωδίων,καθώς και γύρω από τους κατεστραμμένους φοίνικες, όταν γίνει η εκρίζωση τους.

Οι επεμβάσεις είναι οι ελάχιστες δυνατές. Θα τηρηθούν τα υπάρχοντα υψόμετρα και γενικά δεν θα αλλοιωθεί η εικόνα της πλατείας. Η φύτευση αφορά την τοποθέτηση τριών μεγάλων δέντρων στη θέση των κατεστραμμένων φοινίκων, ώστε να αποκατασταθεί ιστορική εικόνα της πλατείας.

Related posts

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Μανώλη Νικολού στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

admin

«Αιδώς και ως εδώ!»: Η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου για «καπηλεία» έργων

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου-Αιδώς Αργείοι : “Με έργα απαντάμε στον εκνευρισμό της αντιπολίτευσης”

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για την άρνηση ίδρυσης τμήματος

admin

Προβληματισμός στη Δυτική Σάμο: Η “Συμμαχία Πολιτών” θίγει ζητήματα ηθικής και αναπτυξιακής απραξίας

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin