18.9 C
Σάμος
31/05/2025
Περιφερειακά

12η Zootechnia: Ενεργή συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Β Αιγαίου

Ενεργή συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία Zootechia »

 Πληθώρα πληροφόρησης και γνώσεων για τα εννέα στελέχη των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτελεί η επίσκεψη για πρώτη φορά στην 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο Πανάγος Κουφέλος ο οποίος  ήταν εκεί από την πρώτη ημέρα της εκθέσεως μέχρι και τη λήξη της δήλωσε:

« Η Περιφερειακή Αρχή  από την πρώτη ημέρα αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη στήριξης των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα, αγροτών, κτηνοτρόφων , πτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων. Η συνεισφορά στην κοινωνία και στην Περιφερειακή οικονομία αποτελεί διαπίστωση που επιβάλλει , απαιτεί και  οδηγεί σε πράξεις. Ενισχύουμε με γνώση τα στελέχη των Υπηρεσιών μας για να μετακυλήσουμε το όφελος με απώτερο σκοπό την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών.

Στο σύγχρονο, δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η απόκτηση πληροφοριών καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προβληματισμών μεταξύ συναδέλφων έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Συγκεντρώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καινοτομίας του Πρωτογενούς Τομέα η έκθεση επιβεβαίωσε την πεποίθηση μας ότι η αειφορική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας ,η μείωση του κόστους παραγωγής και των τελικά παραγόμενων προϊόντων απαιτεί τον εκσυγχρονισμό μονάδων παραγωγής.

Συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας για να φέρουμε σημαντικές ανακατατάξεις  και αλλαγές στον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, στην μεγιστοποίηση της εξωστρέφειας, στις εμπορικές ροές ,στην κατανάλωση, στην συνείδηση του καταναλωτή και εν τέλει στην ανάδειξη και καταξίωση των υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων μας».

 

Related posts

Σε τροχιά υλοποίησης η μελέτη για τον νέο οδικό άξονα Κοκκάρι – Μυτιληνιοί

admin

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Περιφερειάρχης

admin

Ιστορική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις Οινούσσες

admin

«Νέα Δυναμική»: Συμπεράσματα και θέσεις από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στις Οινούσσες

admin

Με νέο μηχάνημα έργου για χορτοκοπή και κλαδονομή ενισχύθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με Τούρκους επιχειρηματίες μετά την εκδήλωση της Περιφέρειας στο Αϊβαλί

admin

Άνοιγμα του Βορείου Αιγαίου στην τουρκική αγορά: Παρουσιάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες σε Αϊβαλί και Σμύρνη

admin

Εκδηλώσεις Τιμής στη Σάμο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Κυριακή 25 Μαΐου

admin

ΚΑΑΕΚΤ Σάμου: Επιτυχής η πρώτη φάση της δράσης «οι τοίχοι που μιλάνε» – Έρχεται συνέχεια με ντόπιους καλλιτέχνες

admin